Žurnalisitkos studentų rengiamoje laidoje „Du klaustukai“ laidoje Aurėjos Dzevečkaitės ir Tomo Kemzūros pokalbis su Seimo Pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen.

naujienai laida su pirmininke

„Natūralu, kad kuomet darbas yra tokio intensyvumo, šeima, artimi žmonės nukenčia. Tai, matyt, tą reikia atvirai pasakyti. Ir taip, aš manau, kad neįmanoma viską suspėti“, – prisipažįsta Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Interviu žurnalistikos antrakursių rengiamai radijo ladai davusi Seimo vadovė sako, kad, pasibaigus kadencijai, jai tikriausiai teks atnaujinti vairavimo įgūdžius.

„Aš nevairuoju jau daug metų. Ir tikrai galvoju, kad, pasibaigus šiam laikotarpiui, matyt, eisiu vėl atnaujinti savo įgūdžius. Tai iki to laiko nerizikuočiau vairuoti“, – šypsosi V. Čmilytė-Nielsen.

Interviu parlamento vadovė taip pat pasakoja, kaip ji jaučiasi gyvendama su mažiau apsaugos, ar komfortiški Seimo Pirmininko apartamentai, kaip vertina savo atlyginimą, kuris į rankas siekia kiek daugiau nei 3 tūkst. eurų.

Seimo Pirmininkė taip pat pabrėžia, kad Lietuvos saugumo stiprinimas neabejotinai bus svarbiausias šios Seimo pavasario sesijos darbas.

„Aš drąsiai galiu pasakyti, kad mes darome viską, kad būtume saugūs. Mes turime daryti viską, kad mūsų, Lietuvos, užpuolimo slenkstis būtų toks aukštas, kad niekas jo nenorėtų peržengti“, – aiškina V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo vadovė patvirtina, kad ji, kaip Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkė, ketina vesti bendražygius Seimo rinkimuose, o paklausta, ką darytų, jei į parlamentą išrinkta nebūtų, atsako:

„Manau, kad tikrai rasčiau, ką veikti gyvenime. Patirtys tiek iš sporto, tiek iš politikos daug ko išmoko. Ir naujų startų ar naujų sričių gyvenime nebijau“, – sako ji.

 

Visas Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen interviu Vilniaus universiteto radijui „Start FM“ ČIA.

 

Seimo vadovę kalbina Aurėja Dzevečkaitė ir Tomas Kemzūra.

Žurnalisitkos antrakursių rengiama laida „Du klaustukai“ Jūsų dėmesio tikisi kiekvieną antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį – 15 val.

Vilniaus universiteto radijo „Start FM“ galima klausyti FM bangomis Vilniuje 94.2 arba internetu www.startfm.lt.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos