Džiaugiamės pranešdami, kad Romo Sakadolskio vardinė stipendija, įsteigta doc. dr. Emilija Sakadolskis bendradarbiaujant su VU Komunikacijos fakultetu, sulaukė magistrantūros studentų dėmesio ir ji pavasario semestre bus skiriama dviem studentėms.

Sakadolskio stipendijos laimetojos

Ši stipendija skirta įvertinti ir paremti magistrantūros studentus, besidominčius tiriamąja žurnalistika, žiniasklaidos raštingumu ar žurnalistikos iššūkiais.

Analitinės žurnalistikos magistrantūros programos 2 kurso studentė Vaidota Majūtė pasirinko rašyti tiriamąjį magistro darbą tema „Tyrimų žurnalistikos kokybė Lietuvoje: 2022-2023 m. LRT ir 15MIN tyrimų analizė“. Darbo vadovas: prof. dr. Andrius Vaišnys.

Analitinės žurnalistikos magistrantūros programos 2 kurso studentė Miglė Sokolnikaitė pasirinko rašyti tiriamąjį magistro darbą tema „Televizija internete: žurnalistų ir mėgėjų vedamų tinklalaidžių lyginamoji analizė“. Darbo vadovė: asist. dr. Giedrė Vaičekauskienė.

Primename, kad Romas Sakadolskis buvo Amerikos lietuvis žurnalistas, sugebėjęs rengti išskirtinius interviu. Jis ilgą laiką dirbo „Amerikos balso“ korespondentu ir vadovavo Lietuvos redakcijai. Atvykęs į Lietuvą iš JAV, R. Sakadolskis įnešė šviežio oro gūsį į Lietuvos žurnalistiką, įkvėpdamas jai naujų perspektyvų. 

Per savo karjerą R. Sakadolskis aktyviai dalyvavo visuose svarbiausiuose Lietuvos Nepriklausomybės kovų įvykiuose, dalijosi savo įžvalgomis ir reportažais su auditorija. R. Sakadolskis svariai prisidėjo prie vakarietiško žiniasklaidos mąstymo diegimo Lietuvoje. Dėstydamas Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetuose, jis mokė savo studentus tikslios, faktais pagrįstos žurnalistikos principų, svajojo puoselėti tikrus žurnalistinius tyrimus. Jo palikimas ir toliau įkvepia ateities žurnalistų kartas.

Skatinkime ir remkime naująją žurnalistikos lyderių kartą! 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos