Iki šiol dar neištirtus Vilniaus istorinius sluoksnius nusprendusiems tyrinėti mokslininkams sostinės savivaldybė paskirstė stipendijas. 35 tūkst. eurų skirti septyniems tyrimams, vieno jų autorius – VU KF dr. Tomaš Božerocki. Jo Naujosios Vilnios istorijos tyrimui – monografijai apie Naujosios Vilnios istoriją – skirta 6,4 tūkst. eurų.

Tomaš2

Pats dr.. Tomaš Božerocki gimė ir užaugo Naujoje Vilnioje. „Nuolat neramino klausimas, kodėl mano seneliai, tėvai ar jų draugai važiuodami į Vilniaus centrą sakydavo „važiuoju į miestą" arba „važiuoju į Vilnių". Tai negi Naujoji Vilnia – ne Vilnius? Kodėl jie taip sakė? Naujoji Vilnia tai Vilnius, bet ne visada buvo ir tas buvęs savarankiškumas, išskirtinumas liko tapatumo dalimi ir todėl vietiniai Naująją Vilnią atskiria nuo paties Vilniaus. Šie ir kiti klausimai skatino ieškoti atsakymų. Klausimų apstu, o atsakymų vis dar nedaug, tad taip gimė projektas, kurio galutinis tikslas – monografija apie Naująją Vilnią", – pasakoja dr. Tomaš Božerocki.

Jau šeštą kartą organizuojamam konkursui buvo pateiktas didžiausias iki šiol paraiškų skaičius – 13. Išaugo ne tik mokslininkams skiriama bendra tyrimų suma (2022-aisiais ji buvo 27 tūkst. eurų), bet ir beveik padvigubėjo stipendininkų skaičius (pernai finansuoti 4 tyrimų projektai).

Sveikiname dr. T. Božerocki ir linkime sėkmingo monografijos rengimo!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos