Jau daugiau nei metai praėjo po karo Ukrainoje pradžios, tačiau pabaigos dar neįmanoma nuspėti, o padariniai jaučiami daugelio. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto (VU KF) tyrėjai kartu su Krašto apsaugos ministerijos Atsparumo hibridinėms grėsmėms grupe maloniai kviečia Jus į diskusiją, kurioje bus pristatyti trijose Baltijos valstybėse – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje atlikto individo, bendruomenės ir visuomenės atsparumo tyrimo rezultatai.

Bendruomenės ir visuomenės atsparumo karo Ukrainoje kontekste tyrimo rezultatų pristatymas ir diskusija

Tyrimų aptarimas vyks kovo 16 d., nuo 14 val., Šv. Ignoto g. 6 (Krašto apsaugos ministerija, bibliotekos salė), Vilniuje, apskritojo stalo diskusijos formatu ir jo metu bus laikomasi „Chatham House” principo. Tyrimu siekta nustatyti, kaip visuomenę, bendruomenę ir individą paveikė karas Ukrainoje, kokias grėsmes jautė gyventojai ir kaip, jų nuomone, valstybė reaguoja į išorės grėsmes. Rezultatuose bus paliečiami tokie klausimai kaip: pasitikėjimas valstybės valdžia ir kitomis institucijomis, visuomenės ar bendruomenės pasirengimas krizinėms situacijoms, vietinių bendruomenių tarpusavio santykių palaikymas ir kt.

Rezultatus pristatys Tarptautinio gynybos ir saugumo centro (ICDS) vykdantysis direktorius Dmitri Teperik, Estija; Latvijos Transatlantinės organizacijos (LATO) generalinė sekretorė Sigita Struberga, VU KF prof. Renata Matkevičienė ir part. doc. Dalia Bankauskaitė.

Tyrimas vykdytas pagal Tel Avivo universiteto (Izraelis) mokslininkų parengtą tyrimo metodiką, bendradarbiaujant su kitais Europos universitetais ir analitiniais centrais.

Diskusiją moderuos Krašto apsaugos ministerijos Atsparumo hibridinėms grėsmėms grupės vyr. specialistas vrš. Tomas Čeponis.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos