51827181972 20433339e0 oSausio 18 d., antradienį, VU Komunikacijos fakultete vyko tarptautinio projekto Atsakinga, etiška ir jautri žurnalistika prekyba žmonėmis tema (THALIA) konkurso apdovanojimų ceremonija.

THALIA projekto metu Baltijos Jūros Valstybių Taryba valstybėse narėse organizavo seminarus bei konkursą prekybos žmonėmis tema. Tarptautiniame projekte dalyvavę žurnalistikos studentai kūrė filmus, fotografijų ciklus, publikacijas bei radijo laidas prekybos žmonėmis tema. Geriausi studentų darbai atstovavo savo šalims. VU KF studenčių Urtės Vajavudzkaitės vaizdo pasakojimas ir Redos Petrikaitės radijo pasakojimas taip pat buvo išsiųsti į tarptautinį žurnalistikos studentiškų darbų konkursą. Analitinės žurnalistikos studijų programos, II kurso studentė Urtė Vajavudzkaitė tapo tarptautinio projekto konkurso nugalėtoja. Studentei vadovavo doc. dr. Andrius Gudauskas. Konsultacijas teikė VU KF vaizdo režisierius Tomas Jokūbonis. Redai Petrikaitei vadovavo part. doc. Giedrė Čiužaitė.

Konkurso apdovanojimų ceremonijoje sveikinimo kalbą sakė Komunikacijos fakulteto dekanas, prof. dr. Rimvydas Laužikas, kuris džiaugėsi studenčių darbais, sveikino darbų vadovus ir sakė, kad tokie konkursai ir fakulteto bendruomenės studentų darbų įvertinimas – įvertinimas visam fakultetui, parodantis, kad žurnalistika Komunikacijos fakultete suprantama ir dėstoma teisingai.

Renginyje taip pat dalyvavo ir Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje direktorė Helen Nilsson, kuri sakydama sveikinimo kalbą paminėjo, kad Šiaurės ministrų tarybos biuras labai didžiuojasi konkurse galėję remti lietuvių dalyves ir pabrėžė, kaip svarbu yra garsiai šnekėti tokiomis temomis, kaip prekyba žmonėmis, kuri milžinišku mastu vyksta visame pasaulyje bei prašė studenčių neužmiršti rašyti, garsiai kalbėti šia tema ir ateityje.

Pasveikinti studenčių nuotoliu prisijungė ir Lietuvos Žurnalistikos centro direktorė Džina Donauskaitė. Kalboje D. Donauskaitė sakė, kad labai svarbu, jog sukurtais darbais studentės parodė galinčios kurti žurnalistiką, skirtą tarptautinei erdvei.

Pačios studentės Urtė Vajavudzkaitė ir Reda Petrikaitė renginyje pristatė savo darbus, pasidalijo įspūdžiais ir patirtimi, kaip sekėsi juos rengti, kurti. „Tokios temos iš tiesų labai giliai paliečia ir patį žurnalistą. Tai buvo pat sunkiausias mano rengtas interviu, o su šiuo darbu aš ir miegojau, ir gyvenau.“ – prisipažino konkurso projekto dalyvė R. Petrikaitė konkursui parengusi radijo pasakojimą prekybos žmonėmis tema.

Konkursinių darbų vadovai – doc. dr. Andrius Gudauskas ir partnerystės doc. Giedrė Čiužaitė. A. Gudauskas, dalyvavęs apdovanojimų ceremonijoje, džiaugėsi studenčių darbais, pasiryžimu sudalyvauti konkurse ir pasiektais rezultatais: „Klausydamasis ir Redos, ir Urtės supratau, kad jūs įgijote unikalią patirtį, kurią iš savo Alma Matter išsinešite jau ilgam. Džiugu, kad prisidėjome ir mes – dėstytojai, fakultetas, universitetas, kaip tie, kurie padeda jauniems žmonėms skleistis, augti ir kilti į žvaigždes.“

Sveikiname dalyves, laimėtoją ir darbų vadovus!

Nuotraukų autorius J. Auškelis

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos