VU SA KF pirmininkė Smiltė RadziukynaitėVilniaus universiteto studentų atstovybė Komunikacijos fakultete rugsėjo 17d. šventė 18 metų gimtadienį. Šia proga pasikalbėjome su studentų atstovybės Komunikacijos fakultete pirmininke Smilte Radziukynaite.

Kokios tavo, kaip studentų atstovybės pirmininkės Komunikacijos fakultete, pareigos?

Mano darbas susideda iš dviejų dalių. Pirmiausia – vadovavimas Vilniaus universiteto studentų atstovybei Komunikacijos fakultete (VU SA KF). Į tai įeina veiklos planavimas, kryptingumas, 9 koordinatorių kuravimas ir stebėjimas, kad jie eitų tinkama linkme. Šie koordinatoriai rūpinasi ne tik renginiais, bet ir socialine aplinka, akademiniais klausimais, studentų konsultavimu. Antra dalis: atstovavimas įvairiuose organuose - VU KF taryboje, VU KF dekanate, priėmimo atestacijos komisijoje, rinkimų komisijoje, VU SA parlamente bei VU SA taryboje. Pirmininkas lankosi įvairiuose posėdžiuose, kuriuose taria žodį už visus Komunikacijos fakulteto studentus – tiek bakalaurus, tiek magistrus, tiek doktorantus.

Kokius tikslus studentų atstovybė išsikėlė šiais metais?

Mes turime kasmetinį studentų atstovybės veiklos planą, kuris būna viešai skelbiamas VU SA KF puslapyje, kad kiekvienas galėtų matyti, ką šiais mokslo metais veikia ir ko siekia studentų atstovybė. Pagrindinės sritys, į kurias šiais metais ortientuojasi būtent mūsų padalinys – programinė įranga. Sieksime, kad atėjus į seminarą kiekvienas studentas turėtų prieigą prie programinės įrangos.

Šiais metais taip pat stengsimės ir paskatinti dėstytojus dažniau ir plačiau naudoti inovatyvius dėstymo metodus. Šiame fakultete esame matę dėstytojų, kurie moka įdomiai ir inovatyviai perteikti studijų medžiagą ir informaciją. Norime daugiau dėstytojų paskatinti imtis šiuolaikiškesnių dėstymo metodų.

Nors tai tavo pirmoji kadencija, anksčiau irgi priklausei studentų atstovybei. Ar pernai metais pavyko pasiekti išsikeltų tikslų?

Pavyko įgyvendinti ne visus tikslus, bet daugumą įvykdėme. Siekėme patikslinti studijų programų dalykų aprašus, kad jie atitiktų tikrovę, t. y. kad paskaitoje viskas vyktų taip, kaip pateikta apraše, o kur aprašų nėra – kad jie būtų parengti. Šį uždavinį įvykdyti pavyko sėkmingai – aprašai buvo pateikti ir atnaujinti.

Taip pat fakultete siekėme įsteigti vardinę stipendiją studentams. Deja, praeitais mokslo metais norinčių bendradarbiauti įmonių neatsirado, todėl šios stipendijos įsteigti nepavyko, bet padarėme nemažą darbą užmegzdami kontaktus su socialiniais partneriais – pradėjome su jais bendrauti, įvykdėme socialinių partnerių apklausą, kurios metu išsiaiškinome poreikį bendradarbiauti su Komunikacijos fakultetu.

Kaip pasirinkai studijuoti būtent Kūrybos komunikacijos studijų programą?

Kai tik pradėjau vaikščioti – ėmiau šokti, kai tik pradėjau kalbėti – ėmiau dainuoti. Mano gyvenimas visada sukosi aplink kūrybines veiklas. Lankiau muzikos mokyklą, grojau pianinu, dainavau chore, tada pradėjau mokytis groti įvairiais instrumentais, vėliau – vaidinti, rašyti eilėraščius, pjeses. Buvau labai susidomėjusi teatru ir norėjau savęs ieškoti būtent ten. Buvau ir sukūrusi muzikos grupę, kurioje grojome su draugais.

Mokykloje man visada geriau sekėsi mokytis kalbas, ne skaičius. Kai dešimtoje klasėje reikėjo pasirinkti dalykus, kuriuos mokysimės intensyviau, o kurių atsisakysime, tada pradėjau ieškoti, kur galėčiau realizuoti save ir studijuoti. Nebuvau prisirišusi prie miesto, variantų ieškojau visur, bet visgi labiausiai sudomino programos, siūlomos Vilniaus aukštosiose mokyklose, tad ėmiau jas lyginti. Lyginau dėstomus dalykus, dėstytojus ir išsirinkau sau patraukliausią variantą. Ir jau dešimtoje klasėje žinojau, kur noriu studijuoti.

– Kokia tavo svajonių karjera? Ko norėtum pasiekti ir kuo užsiimti gyvenime?

Visada galvojau, kad žinau, bet viskas keičiasi. Yra kelios sritys, kurios mane traukia. Aš beprotiškai myliu vaikus. Vaikai – mano silpnybė. Jau paauglystėje esu dirbusi su vaikais ir atrodo, kad turiu „mokytojišką“ pašaukimą – man labai patinka būti su vaikais, juos mokyti. Taigi galbūt veiklos su vaikais yra viena tų sričių, kur nuves mano kūrybiškumas. Kita sritis, kuri mane žavi – televizija: studijos, kameros, scenarijai – čia taip pat įsivaizduočiau save. Ir trečioji sritis, kuri man įdomi – bendruomeniški ir viešieji renginiai: didelės scenos, erdvės, koncertai, meninė veikla, mugės – bet kas, kam reikia rimto organizavimo. Tai yra trys sritys, kuriose geriausiai save įsivaizduoju, o kur visgi atsidursiu – dar neaišku.

Kas tave labiausiai įkvepia studijuojant Komunikacijos fakultete?

Mokslo galybė. Prieš mokyklos baigimą turėjau įvairių planų: galbūt vykti į užsienį ir bėgti kažkur toliau, bet man įsiminė mano tėčio žodžiai: „Galop nesvarbu, kur tu studijuosi, svarbiausia, kad būsi universitetinėje aplinkoje“. Ir dabar aš suprantu, ką jis turėjo omenyje.

Universitete sukasi kitokie žmonės, kitokio mentaliteto. Čia tave įkvepia net tai, kad žmonės bendrauja rimtesnėmis temomis. Įkvepia intelektualios diskusijos ir žinojimo galingumas. Aš labai žaviuosi tais dėstytojais, kurie skiria savo laiką mokydami, dėstydami. Jų indėlis tikrai didelis ugdant jaunus žmones, kurie ateityje kurs Lietuvą. Ir studijuodama tikrai pastebiu, kad kiekvienas dėstytojas yra savo srities profesionalas ir puikiai išmano dalyką, kurį dėsto.

– Ką universitetas tau davė, už ką labiausiai norėtum ištarti „ačiū“? Ir ką patartum moksleiviams renkantis studijų programą, kurią norėtų studijuoti?

Universitetas man padėjo atrasti ir pamėgti dalykus, kurių anksčiau net nebūčiau pagalvojusi, kad išvis norėčiau daryti. Universitetas leidžia pamatyti dalykus, kurių tu niekada nepamatysi būdamas mokinys ar eilinis praeivis. Universitetas leido man išbandyti sritis, kurios mane domina ir suprasti, kad tikrai noriu gilintis į tas sritis. Taip pat universitete atradau labai daug pažinčių. Dabar kad ir ko gyvenime man prireiktų – žinočiau kam paskambinti ir kieno pagalbos galiu prašyti. Pažinčių ratą išplėsti labai padėjo studentų atstovybė. O patarimas moksleiviui – atkreipti dėmesį į sritį, kuri „veža“. Atkreipti dėmesį net į menkiausias smulkmenas. Taip pat patarčiau nebijoti užduoti klausimus sudominusios studijų programos administracijai, fakulteto studentų atstovybei, nes visi tikrai nusiteikę geranoriškai ir mielai atsakys į visus rūpimus klausimus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos