mini oreSekmadienį Austrijos kalnuose pasibaigęs istorinis pirmasis Europos sniego tinklinio čempionatas pažymėtas lietuvių ir Vilniaus universiteto studentų triumfu.

Pirmosiomis Europos čempionėmis tapo VU Komunikacijos fakulteto trečiakursė Ieva Dumbauskaitė su porininke Monika Povilaityte, o vyrų varžybose bronzos medalius iškovojo Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto ketvirtakursis Lukas Každailis kartu su Arnu Rumševičiumi.

Moterų varžybų finale Lietuvos paplūdimio tinklininkės po atkaklios, net 48 min. trukusios kovos 3-2 (14:12, 9:11, 11:7, 9:11, 11:8) nugalėjo antrąjį reitingą turėjusias turkes Bugrą Eryildiz ir Aleyną Vencę.

„Tai yra nuostabu. Esame labai laimingos. Noriu labai padėkoti visiems, mus palaikiusiems. Čia buvo nuostabi aplinka, atmosfera, o turnyras – puikus“, – iškart po finalo sakė I. Dumbauskaitė.

ieva dumbauskaite ir monika povilaityte 5ab73aaa5b7feIeva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė. Lietuvos tinklinio federacijos nuotr.

Vyrų turnyro mažajame finale aistringai sirgalių palaikomi lietuviai po fantastiško lemiamo penktojo seto 3-2 (8:11, 11:6, 11:13, 11:6, 11:3) įveikė rusus Jurijų Bogatovą ir Pavelą Rasukovą. Mačas truko net 42 min.

Pusfinalyje A. Rumševičių ir L. Každailį sustabdė čempionato favoritai rusai Ruslanas Dajanovas ir Tarasas Myskivas, kurie lietuvius nugalėjo 0-2 (6:11, 9:11).

sniego tinklinisLietuvos tinklinio federacijos nuotr.

Pirmajame Europos sniego tinklinio čempionate varžėsi net keturios Lietuvos poros, tarp kurių - dar daugiau Universiteto studentų: 9-16 čempionato vietomis dalinosi Tarptautinių santykių ir politikos mokslių instituto trečiakursė Urtė Andriukaitytė ir jos porininkė, Medicinos fakulteto trečiakursė Irina Zobnina.

Nuoširdžiai džiaugiamės VU tinklininkų pergalėmis ne tik smėlyje, bet ir sniege! Esame pirmieji Lietuvos istorijoje, pasiekę tokius rezultatus, tad linkime sėkmės ir ateities varžybose! Juk sniego tinklinis jau 2022 metų žiemos olimpinėse žaidynėse turėtų būti kaip parodomasis sportas, o 2026 metais, tikimasi, jog bus įtrauktas į olimpinių žaidynių programą!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos