festivalis dramblysJau balandžio 6-8 dienomis į Vilnių atkeliauja jaunųjų žurnalistų festivalis „Dramblys 2018“.

Palangoje gimęs renginys šiemet keliasi į sostinę ir jau ketvirtą kartą į vieną vietą suburs daugiau nei pusantro šimto moksleivių, studentų ir aktyvaus jaunimo. Visi jie drauge su savo mentoriais - žiniasklaidoje puikiai žinomais žurnalistikos profesionalais - gilinsis į žurnalistikos pagrindus bei kels klausimus apie laisvo žodžio problemas.

Trys dienos paskaitų, kūrybinių dirbtuvių ir diskusijų su bendraminčiais žada neįkainojamą patirtį kiekvienam jaunam kūrėjui, svarstančiam apie žurnalisto karjerą. Prieš priimant svarbius sprendimus pravartu išbandyti bet kurią discipliną praktiškai, būtent tai ir siūlo renginio organizatoriai. Tikrai ne vienas jaunas žmogus po savaitgalio intensyvaus darbo suprato, kad žurnalistika - ne jiems, o tai puiku – atradus kelią, kuriuo geriau neiti, didėja galimybės pasukti savuoju. Viena iš festivalio svečių – Gabija Pragulbeckytė – teigia mokykloje visad svarsčiusi apie žurnalistikos studijas ir planavusi savo karjerą sieti su tuo, tačiau atvykusi į festivalį įsitikino: „iš manęs žurnalistės tikrai nebus. Kiti susirinkę dalyviai bei lektoriai buvo tokie gyvi, emocingi, spinduliuojantys tam tikrą aurą, o savyje nemačiau nieko panašaus“, – organizatoriams pasakoja festivalio dalyvė. Mergina pasuko visai į kitą pusę ir šiandien studijuoja pastatų energetiką, tačiau vis dar prisimena seną svajonę ir galvoja, kad galbūt po studijų ims rašyti energetikos temomis.

Žinoma, tikrai ne visus festivalis nugręžė nuo žurnalistikos. Kai kurie jaunieji rašytojai čia atrado dar visai nepažįstamas žurnalistikos gelmes, į kurias nekantrauja nerti: „Didžiausią įspūdį man tuomet paliko žurnalistų pasakojimai ir asmeninės patirtys. Supratau, kiek kartais daug reikia aukotis, kad tiesa būtų matoma visiems, kokia stipri vis dėlto žodžio galia. Tai supratau tik praėjus kuriam laikui po „Dramblio“, bet dabar ir pati siekiu tapti žurnaliste.“ – pasakoja dalyvė Katarina Kukla.

Ir vis dėl to, net jeigu žurnalistika ir nėra jauno žmogaus karjeros interesų sritis, festivalio organizatoriai bei buvę dalyviai įsitikinę – renginys skirtas kiekvienam aktyviam žmogui, kuriam svarbu išmanyti visuomenės informavimo priemonių veikimo principus bei jų poveikį. Buvusi dalyvė Vaida Jonušytė džiaugiasi po festivalio pradėjusi kritiškiau žiūrėti į žiniasklaidą, renginys jai buvo naudingas suvokiant procesus kaip informacijos vartotojai, o ne kūrėjai. Anot jos, „šiandien, kai informacijos turime daugiau, nei jos sugebame apdoroti, o naujienas rašyti gali praktiškai kiekvienas, labai svarbus kritiškas mąstymas ir mokėjimas atsirinkti informaciją – pagrindus tuo domėtis toliau gavau būtent šiame festivalyje“.

Vietų skaičius renginyje ribotas, registruotis iki balandžio 4 dienos galite čia: https://goo.gl/forms/Z5R1uacumpHWOnah2

2015-ųjų metų festivalio akimirkos

 

Daugiau informacijos:

Žygimantas Mitkus
El. p.:
Tel. nr.: +370 657 96624
Facebook

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos