mini B Davidonyte E Kurausko foto nPrieš trejus metus žurnalistikos bakalauro laipsnį Vilniaus universitete (VU) įgijusi Birutė Davidonytė šiandien dirba vieno didžiausių Lietuvoje žiniasklaidos portalų „15min“ Tyrimų skyriuje ir savo kelią į tiriamąją žurnalistiką vadina kryptingu.

Birutės sąskaitoje – dešimtys straipsnių, atskleidusių nelegalias statybas valstybinėje žemėje, į viešumą iškėlusių kultūrinę ir politinę korupciją. „Mano tyrimų herojai dažnai yra labai nepatenkinti mano tekstais – tai normalu, nes jeigu apie juos rašau, vadinasi, jie padarė kažką blogo. Ir aš galiu tai įrodyti. Svarbiausia, kad nors herojai lieka nelaimingi, visuomenė būna patenkinta“, – įsitikinusi Birutė.

„Esu patenkinta žurnalistikos studijomis VU – tai buvo tas laikas, kai užaugau, susiformavau kaip žmogus ir žurnalistė“, – studijų patirtimi dalijasi pašnekovė.

Visą interviu galite skaityti VU naujienų portale.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos