mini kinijos moteru federacijos vizitasLyčių studijų centre viešėjo Kinijos moterų federacijos (All-China Women‘s Federation) delegacija vadovaujama viceprezidentės Tan Lin.

Kinijos moterų federacija įkurta 1949 metais veikia kaip skėtinė organizacija, jungianti visų etninių grupių moteris, kurios siekia lygybės tarp moterų ir vyrų.

Kinijoje veikia apie 1,1 milijono vietinių moterų federacijų, kuriose dirba 88 tūkst. etatinių darbuotojų, kaimo vietovėse veikia daugiau nei 370 moterų grupių.

Federacija aktyviai bendradarbiauja su viso pasaulio moterų organizacijomis, siekiančiomis lyčių lygybės ir moterų įgalinimo pasauliniu ir regioniniu lygmenimis. Federacija taip pat aktyviai remia, globoja ir dalyvauja tarptautiniuose forumuose moterų klausimais, skatina bendradarbiavimą, keitimąsi informacija su Jungtinių tautų institucijomis ir kitomis tarptautinėmis organizacijomis. Federacija taip pat vykdo tarptautinius projektus sveikatos priežiūros, švietimo, politinio dalyvavimo, moterų ir vaikų teisių užtikrinimo, skurdo mažinimo srityse; bendradarbiauja su 700 moterų ir vaikų organizacijų ir institucijų 170 šalių ir regionų visame pasaulyje.

Susitikimo metu buvo pasikeista gerąja patirtimi įgyvendinant lyčių lygybę, aptartos galimos bendradarbiavimo kryptys, pasidalinta lyčių studijų dalykų įtraukimo į universitetų studijų programas problematika.

Lyčių studijų centrui atstovavo doc. dr. Lijana Stundžė, doc. dr. Ilona Michailovič, dr. Deimantė Šėporaitytė-Vismantė, administratorė Laima Statulevičienė.

kinijos moteru federacijos vizitas 2kinijos moteru federacijos vizitas 3kinijos moteru federacijos vizitas 4

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos