mini ApdovanojimaiVU Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto kartu su Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro valdyba vykdytą projektą „Pabėgėlių portretai“ vainikavo geriausių darbų autorių apdovanojimas.

Pabėgėlių tema ilgam įsitvirtino aktualioje žiniasklaidos darbotvarkėje. Tačiau ypatingas dėmesys jai turi ir savo tamsiąją pusę. Pastebima, kad ne visada pabėgėlių tema pristatoma nuodugniai. Aplink ją kuriama nemažai stereotipų, o pabėgėliai neretai painiojami su ekonominiais migrantais ar net teroristais. Tai iškraipo visuomenės požiūrį į pabėgėlių problemas, neleidžia visapusiškai suprasti šių žmonių tragedijos.

Projekto „Pabėgėlių portretai“ tikslas buvo paskatinti Komunikacijos fakulteto studentus pasidomėti šia tema ir sukurti aukštus žurnalistikos standartus atitinkančius tekstus apie pabėgėlių problemas bei jų integraciją Lietuvoje. Projekto rėmuose sukurti darbai bus publikuoti specialiame VU Komunikacijos fakulteto žurnalistikos studijų leidinio „Universiteto žurnalistas“ numeryje, kuris turėtų pasirodyti sausio pradžioje. Šį leidinį planuojama platinti ne tik universitete, bet ir plačiau Lietuvoje. Tuo žadėjo pasirūpinti JT vyriausiojo pabėgėlių komisaro valdyba.

Svarbiu projekto akcentu tapo jo geriausių autorių apdovanojimas. Vertingus JT vyriausiojo pabėgėlių komisaro valdybos prizus gavo trijų tekstų kūrėjai. Žurnalistikos studijų programos IV kurso studentė Rūta Viskantaitė buvo apdovanota už straipsnį, kuriame pateikė visapusišką ekspertų požiūrį į projekto temą. To paties kurso studenčių Aistės Pagirėnaitės ir Redos Stangytės straipsnyje kalbama apie tai, kaip pabėgėlių vaikai prisitaiko Lietuvoje. Prizą už savo pirmą žurnalistinį darbą gavo ir Kūrybos komunikacijos studijų programos II kurso studentė Eglė Stankevičiūtė, kalbinusi prieš 9 metus prieglobstį Lietuvoje gavusią pabėgėlę iš Etiopijos.

Apdovanojimus įteikusi  JT vyriausiojo pabėgėlių komisaro valdybos vadovė Lietuvoje Renata Kuleš išreiškė viltį, jog šių darbų autoriai ir toliau domėsis pabėgėlių tema bei kurs naujus straipsnius, kuriuose minėta problematika bus nagrinėjama vengiant spekuliacijų ir pavojingų stereotipų.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos