CEPA logo goldLapkričio 29 d., antradienį vyks vieša paskaita „Priešiška, dezinformacinė Rusijos veikla Baltijos šalyse“, kurią skaitys CEPA analitikas Donald N. Jensen.

JAV veikiantis Europos politikos analizės centras (angl. Center for European Policy Analysis, CEPA) kartu su Baltijos – Amerikos laisvės fondu (angl. Baltic American Freedom Foundation, BAFF) ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetu organizuoja CEPA analitiko vizitą Lietuvoje ir kviečia visus į viešą jo paskaitą Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Šiuo renginiu siekiama atkreipti dėmesį į Baltijos šalių saugumui kylančią grėsmę, išryškinant vykstančius informacinius karus ir Vakarų žiniasklaidos atsaką į Rusijos skleidžiamą dezinformaciją. Donaldas Džensenas kalbės apie CEPA atliekamus Rusijos skleidžiamos propagandos tyrimus, paskelbs informacinių karų turinio, formos ir daromo poveikio analizės rezultatus.

Donaldas Džensenas yra CEPA įgyvendinamo Informacinių karų projekto vyriausiasis redaktorius, buvęs JAV diplomatas, analitikas, mokslininkas. D. Dženseno profesinės veiklos laukas apima Rusijos vidaus ir užsienio politiką, informacinius karus, jos santykius su Europa.

CEPA, kuriai atstovauja D. Džensenas, yra analitikų centras (angl. think-tank), jungiantis įvairių sričių specialistus, tiriančius Centrinės ir Rytų Europos saugumo politiką, konsultuojančius JAV politikos formuotojus Rytų Europos ir Rusijos politikos klausimais. CEPA įkurtas 2005 m. Vašingtone, centro veikloje dalyvauja tokie žymūs žmonės kaip Edvardas Lucasas (vyresnysis The Economist redaktorius), Zbignevas Bžezinskis (buvęs JAV nacionalinio saugumo patarėjas), Tomas H. Ilvesas (buvęs Estijos prezidentas) ir kiti.

Daugiau apie CEPA Informacinių karų projektą adresu internete http://infowar.cepa.org/index/.

Paskaita vyks lapkričio 29 d., antradienį, 16:30 val. Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Paskaita bus skaitoma anglų k.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos