mini eerasaeroVisuomenės informaciniai poreikiai sparčiai kinta – vis daugiau žmonių nori ne tik gauti informaciją, bet ir patys kurti bei dalintis žiniomis ir vaizdais apie savo kraštą, jame gyvenusių protėvių patirtimis ir gyvenimo istorijomis.

2015 metas Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka su partneriais (tarp jų – ir VU Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas) pradėjo įgyvendinti „Bibliotekos pažangai 2“ projektą „#MŪSŲKRAŠTAS“. Šio projekto tikslas – sukurti erdvę, kurioje bibliotekininkų sukauptą vertingą ir patikimą informaciją papildytų to krašto gyventojų gyvoji atmintis, pasakojimai, nuotraukos.

Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos kartu su Vilniaus apskrities bibliotekų kraštotyrininkais dar 2008 metais visą sukauptą informaciją apie Vilnijos kraštą paskelbė internetinėje duomenų bazėje „Vilnijos vartai“ (www.vilnijosvartai.lt). Kiekvienais metais susidomėjimas šia interneto svetaine didėjo ir šiuo metu joje per metus vidutiniškai apsilanko apie 90 tūkst. virtualių lankytojų.

Tęsiant projekto įgyvendinimą bus siekiama pritraukti kuo daugiau studentų ir kraštotyrininkų mėgėjų, kurie savo tekstais ir vaizdine medžiaga galėtų papildyti atnaujinamos „Vilnijos vartų“ ir naujai kuriamos „Dainavos krašto“ interneto svetainių turinį. Jų parengta ir sukaupta informacija bus prieinama visuomenei, paskatins kitus domėtis savo kraštu ir fiksuoti atsiminimus apie iškilius ar sudėtingų likimų Alytaus ir Vilniaus apskričių žmones.

Šiam tikslui įgyvendinti gegužės 6 d. Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka drauge su Alytaus rajono savivaldybės viešąja biblioteka organizuoja dar vieną ekspediciją į Alytaus kraštą.

Jos dalyviai aplankys Žuvinto biosferos rezervatą, o Alovėje daugiau sužinos apie dzūkiškų bandų kepimo tradicijas. Ekspedicijoje kviečiami dalyvauti visi, norintys geriau pažinti savo kraštą, jo kulinarinį paveldą.

Dalyvavimas ekskursijoje nemokamas. Viskas, ką dalyviai turės padaryti, tai aprašyti savo įspūdžius, kurie bus talpinami atnaujintos interneto svetainės „Dainavos kraštas“ skiltyje Bičių korys.

Vietų skaičius ribotas, todėl jau dabar vilniečiai (autobusas išvyksta iš Vilniaus) gali registruotis į ekspediciją el. paštu: .

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos