mini Vikingų muziejus LofotrVšĮ „Vikingų kaimas“ ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Muzeologijos katedra kviečia į gerosios praktikos seminarą apie edukacines programas, įgyvendinamas vikingų muziejuje „Lofotr“ (Norvegija).

Vikingų muziejus Lofotr (Lofotr Vikingmuseum) yra istorinis muziejus, įkurtas 1995 metais archeologinių radinių vietoje Lofoten salyne, Norvegijoje. Muziejuje yra rekonstruotas pagrindinis namas, pastatai ir senoviniai laivai, kurie natūraliai įsilieja į šiaurietišką kraštovaizdį. Visa aplinka ir edukacinė veikla sukurta taip, kad lankytojas galėtų iš arti patirti ir pažinti kaip senovėje gyveno vikingai. Vikingų muziejus Lofotr yra nominuotas Metų muziejumi (Norvegija, 2011) ir Europos muziejumi (2013).

Seminaras vyks 2015 m. balandžio 14 dieną 17 val. Seminaro vieta – VU Komunikacijos fakultete (Saulėtekio al. 9, I rūmai), Spaudos teatro (217) auditorijoje.

Seminaras nemokamas. Seminaro kalba – anglų. Dalyvių registracijos forma: http://goo.gl/forms/jLMj0DQb13

Seminaro metu taip pat bus pristatytas jungtinis partnerystės projektas „Mobilus gyvosios istorijos muziejus „Vikingų amžius“, įgyvendinamas pagal Europos ekonominės erdvės (EEE) finansinio mechanizmo programą LT07 „Europos kultūros paveldo kultūros ir menų įvairovės skatinimas“.

Detalesnė informacija el. paštu

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos