ISSS 2014_Lietuvos_komandaVilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto studentai dalyvavo Tarptautiniame studentų vasaros seminare.

Šių metų seminaras buvo skirtas įvairiems debesų technologijų aspektams (tema „Cloud technologies – information, innovation, cooperation and knowledge sharing“).

Bulgarijos Kiteno miestelyje liepos 14–26 dienomis vykusiame seminare Komunikacijos fakultetui atstovavo dešimt studenčių kartu su dėstytojais dr. Andriumi Šuminu ir dr. Arūnu Gudinavičiumi. Tarptautiniame studentų vasaros seminare taip pat dalyvavo studentai ir dėstytojai iš Vokietijos, Nyderlandų, Lenkijos, Ispanijos ir Bulgarijos.

Visi seminaro dalyviai išklausė įvairiems teoriniams ir praktiniams debesų kompiuterijos taikymo aspektams skirtą paskaitų ciklą, tarpusavyje diskutavo apie iškilusius klausimus, dalyvavo praktiniuose seminaruose, kurių metu buvo mokoma kritiškai įvertindami ir panaudoti debesų technologijų suteikiamus privalumus.

Tarp intensyvių paskaitų, diskusijų bei praktinių projektų seminaro dalyviai skyrė laiko ir pramogoms. Kiekviena vasaros seminare dalyvavusi šalis organizavo savo nacionalinį vakarą, kurio metu pristatė žaidimus, tradicinius patiekalus bei gėrimus. Taip pat seminaro dalyviams buvo organizuojamos pažintinės kelionės, kurių metu aplankyti istoriniai Sozopolio ir Nesebaro miestai, apžiūrėta Šv. Anastasijos sala.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos