PR Kvetka 2014Fakulteto studentai iš Baltarusijos grįžo su apdovanojimais!

„PR kvetka” konkurse fakulteto studentų komandos laimėjo pirmąją ir trečiąją vietas socialinių projektų srityje.

Pirmąją vietą socialinių projektų srityje laimėjo magistrančių komanda su projektu “Bubble trouble”. Jos pristatė idėją, kaip miestuose kovoti su kramtomųjų gumų šiukšlinimu.

Merginų teigimu, dėl kramtomosios gumos gabalėlių ant šaligatvių žūva paukščiai, o išspjauta guma mieste gali išsilaikyti penkerius metus. Tuo metu vieno gumos gabalėlio nuvalymas, pasak jų, kainuoja apie 2 eurus.

Komandos narė Ieva Špečkauskaitė sako, kad jų projekto idėja gali padėti išspręsti šią ekologinę bei estetinę problemą.

“Būtina suvienyti gumos gamintojus, dizainerius bei šiukšlių išvežėjus ir sukurti naują patrauklų sprendimą – asmeninę šiukšledėžę, kurią visada turėtum su savimi. Pvz., mes siūlome stilingą raktų pakabuką, kuris atliktų mobilios šiukšlių dėžės funkciją”, – projekto idėją pristato fakulteto magistrantė I. Špečkauskaitė.

Trečioji vieta atiteko Komunikacijos fukulteto vaikinų komandai “Soldaty.net”. Jie pasiūlė sukurti socialinį tinklą, skirtą  buvusiems sovietinės armijos kariams.

Vytenis Miškinis – vienas iš idėjos autorių –  teigia, kad naujas socialinis tinklas padėtų tiems, kurie ieško buvusių kariuomenės bičiulių.

“Sovietų kariuomenė – mūsų istorijos dalis. Tūkstančiai vyrų privalėjo atlikti karinę tarnybą, norėjo jie to ar ne. Tai buvo sunkūs laikai ir ne visi juos nori prisiminti. Tačiau čia kariai tapo draugais, kartu išgyveno sunkumus. Dabar juos skiria didžiuliai atstumai, nors norinčių bendrauti yra”, – po apdovanojimo ceremonijos Minske sakė V. Miškinis.

Jo teigimu,  poreikis tokiam tinklui išlieka, nors buvusių karių skaičius nuolat mažėja, o interneto prieinamumas skirtingose sovietinio bloko šalyse – skiriasi

Projektų konkursas  buvo tarptautinio studentų forumo dalis. Dalyviai turėjo iš anksto suformuluoti socialines problemas, surasti jų sprendimo galimybes, parengti viešosios komunikacijos planus, o gautas išvadas per renginį pristatyti vertinimo komisijai. Iš viso Komunikacijos fakultetui Minske atstovavo 9 studentai.

Be to, jie turėjo galimybę dalyvauti studentų mokslinėje konferencijoje, kūrybinėse dirbtuvėse bei diskusijose.

Renginį tradiciškai organizuoja Baltarusijos valstybinio universiteto Žurnalistikos institutas kartu su Ryšių su visuomene institutu.

 

Nuotraukoje (dešinėje) – KF studentai ir Lietuvos Respublikos ambasadorius Baltarusijoje Evaldas Ignatavičius. 

Vytenio Miškinio nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos