mini konferencija cenzūros slinktisGegužės 4–5 dienomis Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto mokslininkai surengė tarptautinę mokslo ir praktikos konferenciją „Cenzūros slinktis ir forma“.

Pirmą konferencijos dieną Vilniaus universiteto bibliotekos Baltojoje salėje vyko diskusijos „Rusijos cenzūra valstybėje be cenzūros“ bei „Tiriamoji žurnalistika Lietuvoje“ ir Günterio Wallraffo knygos „Iš gražaus naujojo pasaulio“ sutiktuvės. Aptarti žiniasklaidos suvaržymo ir cenzūros  Rusijoje atvyko Konstantinas Egertas („Dožd“), Aleksandras Morozovas (Colta.ru) ir Romanas Sacharovas (Rusijos Viešumo apsaugos fondas). G. Walrafo knygą pasitiko ir kartu su VU kolegomis apie tiriamąją žurnalistiką diskutavo žurnalistai Birutė Davidonytė (15min.lt), Skirmantas Malinauskas (15min.lt) ir Jurga Tvaskienė (Delfi.lt).

Kitą dieną diskusijos apie cenzūrą ir žiniasklaidos laisvę buvo perkeltos į Prezidento Antano Smetonos dvarą Ukmergės rajone, kur pranešimus skaitė prof. dr. Gintaras Aleknonis, dr. Viktoras Denisenko, dokt. Mantas Bražiūnas, doc. dr. Mantas Martišius, dr. Irmina Matonytė, doc. dr. Jolanta Mažylė, dr. Andrius Navickas, Andrius Nenėnas, Kęstutis Petrauskis ir žurnalistikos studentai Paulius Olšauskas bei Giedrė Zubrickytė.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos