mini Difficult heritage vasaros mokyklaRugpjūčio 1-12 dienomis Lietuvoje ir Baltarusijoje vyko pirmoji tarptautinė išvykstamoji vasaros mokykla „Difficult heritage and memory in the making“ (liet. „Sunkus paveldas ir atmintis kūrimo procese“).

Mokykla buvo skirta doktorantams ir jauniems mokslininkams, besidomintiems paveldo ir istorinės atminties tyrimų bei komunikacijos problematika regione.

Vasaros mokykloje iš viso dalyvavo 15 dalyvių iš devynių valstybių ir 6 organizatoriai bei dėstytojai. Tarpdisciplininiai užsiėmimai buvo vykdomi Vilniuje, Medininkuose, Ašmenoje, Alšėnuose ir Minske. Su vasaros mokyklos patirtimis galima susipažinti portale http://www.digitalhistory.uni-bremen.de/summerschool/wordpress/.

Iš Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto vasaros mokykloje dalyvavo doktorantai Nadzeya Charapan, Mindaugas Kelpša ir Valius Venckūnas. Antroji vasaros mokyklos dalis planuojama Vokietijoje 2017 m. vasarą.

Vasaros mokyklą organizavo Magdalena Waligórska (Brėmeno universitetas), Mindaugas Kelpša (Vilniaus universitetas) ir Stsiapan Stureika (Europos humanitarinis universitetas). Vasaros mokyklą rėmė Volkswagen‘o Fondas ir Heinrich‘o Böll‘o Fondas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos