mini konferencija bibliotekos itraukiai visuomeneiLietuvos aklųjų biblioteka savo veiklos penkiasdešimtmečio ir Bibliotekų metų proga 2016 m. spalio 24–25 d. Vilniuje rengia tarptautinę konferenciją Bibliotekos – įtraukiai visuomenei.

Tarptautinės konferencijos tikslas – paskatinti dialogą apie galimybių neįgaliems žmonėms dalyvauti socialiniame, kultūriniame ir ekonominiame gyvenime suteikimą, nacionaliniu bei tarptautiniu mastu kuriant įtraukias paslaugas bibliotekose.

Renginyje akcentuojamas bibliotekų vaidmuo užtikrinant prieinamą informaciją ir paslaugas įvairią negalią turintiems žmonėms. Bibliotekos – piliečių ir bendruomenių kūrybingumą ugdančios, socialinius ryšius stiprinančios institucijos, kurios padeda aktyviai dalyvauti pilietiniame ir kultūriniame gyvenime bei siekti gyvenimo tikslų. Jos teikia gyventojams informaciją ir ugdo gebėjimus ja naudotis, skatina mokymąsi visą gyvenimą, padeda įgyti gebėjimų spręsti gyvenimo problemas. Tai visiems žmonėms atviros institucijos, kurios patogiausiu, greičiausiu ir tinkamiausiu būdu suteikia prieigą prie informacijos.

Daugiau informacijos apie konferenciją rasite kvietime ir konferencijos interneto svetainėje http://labiblioteka.lt/konferencija/lt_LT/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos