mini Denisenko disertacijaVasario 25 d. Viktoras Denisenko sėkmingai apgynė disertaciją „Rusijos periodinės spaudos požiūris į Baltijos šalis geopolitinių pokyčių kontekste (1991–2009)“.

Išanalizavęs 1991–2009 m. laikotarpio populiariausius Rusijos periodinės spaudos leidinius („Argumenty į fakty“, „Komsomolskaja pravda“ ir „Izvestija“), disertantas atsakė į klausimą, kaip kito Rusijos požiūris į Baltijos šalis.

Tyrimas parodė, kad Baltijos šalių aktualijoms Rusijos periodinėje spaudoje skiriamas nuolatinis dėmesys. Į Baltijos šalis periodinė Rusijos spauda žvelgia kaip į geopolitiškai vientisą regioną, o atskiri Lietuvos, Latvijos ir Estijos vaizdiniai pateikiami kaip integralios vaizdinio dalys. Autorius priėjo išvados, kad Rusijos periodinėje spaudoje dominuoja kompleksiškai formuojamas negatyvus požiūris į šį regioną.

„Rusijos periodinė spauda požiūrį į Baltijos šalis formuoja panaudodama įvairias propagandos technikas: publikacijos pasižymi propagandai priskiriamais elementais. Propagandinio pobūdžio informacijos turinys rodo, kad Rusijos periodinė spauda iš esmės orientuojasi į oficialų Rusijos valdžios formuojamą diskursą. Šios tendencijos stiprėjimas ypač pastebimas 2008–2009 metų tyrimo laikotarpiu“, – tvirtino V. Denisenko.

Disertantui vadovavo prof. dr. Žygintas Pečiulis.

Disertacijos gynimo akimirkos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos