AnneGillilandKF viešą paskaitą skaitys profesorė Anne J. Gilliland.

Paskaita „Community-based archiving“ bus skaitoma birželio 17 d. KF Komfariumo auditorijoje. Pradžia – 11 val.

Dr. Anne J. Gilliland yra Kalifornijos universiteto Los Andžele (UCLA) Informacijos mokslų fakulteto Archyvistikos studijų specializacijos profesorė ir direktorė, taip pat to paties universiteto Edukacijos ir informacijos studijų mokyklos Informacijos kaip įrodymų centro direktorė.

Jos tyrimų kryptys apima dokumentų valdymo (angl. recordkeeping) istoriją, vertinimą ir kūrimą, kultūrines ir bendruomenines informacines sistemas; metaduomenų kūrimą, valdymą ir archeologiją;  bendruomenės koncepcija grįstą archyvavimą ir teisinius aspektus; archyvistikos tyrimų metodus ir jų taikymą.

Šiuo metu ji dalyvauja keliuose moksliniuose projektuose: Iniciatyva kuriant ateities archyvistikos studijas ir tyrimus (AERI), Prancūzijos Indijos (1800-1923 m.) nykstančių publikacijų archyvavimo strategijos, ir InterPARES 1&2 projekte. 2014 m. buvo išspausdinta jos naujausioji knyga: XXI amžiaus archyvų konceptualizavimas (angl. Conceptualizing Twenty-first-century Archives). Dr. Anne Gilliland yra Amerikos archyvarų draugijos narė.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos