konferencija UIIN 2014KF mokslininkės stažavosi universitetų ir industrijos sąveikų konferencijoje Ispanijoje.

KF dėstytojos doc. dr. Erika Janiūnienė, prof. dr. Marija Stonkienė ir studijų reikalų prodekanė doc. dr. Renata Matkevičienė dalyvavo Universitetų ir industrijos sąveikos konferencijoje, kurią organizavo Universitetų industrijų inovacijų tinklas (University Industry Inovation Network, UIIN). Universitetų industrijų inovacijų tinklas vienija akademinės bendruomenės atstovus, praktikus, verslo profesionalus, dėmesys telkiamas sąveikai tarp aukštojo mokslo institucijų ir industrijos, universitetų verslumo siekiui, bendradarbiaujant universitetams ir verslui sukurtų inovacijų plėtrai.

Trečioji Universitetų ir industrijos sąveikos konferencija vyko Barselonoje (Ispanija). Konferencijoje dalyvavo daugiau nei 300 dalyvių iš 50 valstybių.

Pirmoji konferencijos diena buvo skirta doktorantų pranešimams ir gerosios praktikos – Mokslo parko pristatymui. Antrąją ir trečiąją diena vyko intensyvus darbas sekcijose. Antrąją konferencijos dieną plenarinius pranešimus skaitė žymus JAV ekonomistas, antrepreneris Carl  Shramm ir IBM tyrimų centro direktorius ir viceprezidentas Matthias Kaiserwerth, trečiąją konferencijos dieną plenariniais pranešimais pradėjo 3M Buckley inovacijų centro tyrimų ir  verslumo   direktorė Liz Towns-Andrews ir Kopenhagos verslo mokyklos profesorius, Europos Vadybos akademijos viceprezidentas Keld Laursen. Konferencijos pranešimai buvo skaitomi trejose lygiagrečiose sesijose, kiekvienoje sesijoje dalis pranešimų, skirtų gerosios patirties pristatymui, buvo pateikiami atskiroje auditorijoje.

Pirmojoje sesijoje darbas vyko keliomis kryptimis: Akademinio verslumo: spin-off ir start-ups, Kooperacinių mokslinių centrų: tarptautinių perspektyvųVerslumo mokymo ir gerosios praktikos  Regioninių ir nacionalinių inovacijų skatinimo temomis.  Daug klausimų susilaukė Georgo Fuerlingerio iš Austrijos Technologijos instituto pranešimas apie inkubatorius ir akseleratorius universitetuose. Pranešimai taip pat buvo skaitomi Verslumo ugdymo, Verslių universitetų, Valstybės ir universitetų politikos universitetų industrijos sąveikos  temomis.

Ypatingo susidomėjimo sulaukė kolegų iš Modragono universiteto pranešimas ,,Veiksniai, skatinantys versliuose universitetuose plėtoti akademinį verslumą: Europos universitetų vertinimas‘‘. Antrąją dieną pirmojoje sesijoje Verslumo mokymo intencijos ir elgsena daug diskusijų ir susidomėjimo sulaukė Todd Davey iš Mokslo verslui rinkodaros tyrimų centro pranešimas, skirtas verslumo ekosistemos aukštosiose mokyklose kūrimui. Kiti pranešimai buvo skaitomi tokiomis temomis: Technologijų ir žinių perdavimas, Regioninis vystymasis, gerąja patirtimi dalinosi kolegos iš JAV. Trečiojoje sesijoje  pranešimai buvo skaitomi Regioninio ir nacionalinio vystymosi, Intelektinės nuosavybės ir patentavimo, Studentų įsidarbinamumo skatinimo temomis, dalijimasis gerąja patirtimi buvo skirtas Projektinių ir mokslinių tyrimų centrų patirties sklaidai.

Intelektinės nuosavybės ir patentavimo tematikai skirtuose pranešimuose  buvo pristatyti medicinos inovacijų vertinimo ypatumai, portugališkai ir ispaniškai kalbančių valstybių vieningo patento koncepcija, intelektinės nuosavybės apsaugos pokyčiai, susiję su universitetų mokslinių tyrimų rezultatų komercializavimu Rusijoje ir Brazilijos bei Japonijos inovacijų teisės poveikiui universitetų integravimui į inovacijų procesą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos