Rafal WitkowskiBalandžio 7-10 d. VU paskaitas skaito Poznanės universiteto profesorius Rafalas Witkowskis.

Mokslininkas yra paskelbęs kelis šimtus publikacijų istorijos, filologijos ir tarpdalykinių mokslų kryptyse, skiria didelį dėmesį lituanistikai, bendradarbiauja su Lietuvos tyrėjais.

R. Witkowskis aktyviai Lenkijoje vykdomuose projektuose, kuriais siekiama skatinti mokslinių tyrimų sklaidą visuomenėje: Lenkijos skaitmeninė biblioteka (Wielkopolska Biblioteka Cyfrowa), Skaitmeninė lokali saugykla (Cyfrowe Repozytorium Lokalne), Monumenta Heraldica Polonorum I, Monumenta Heraldica Polonorum II, rengia Lietuvos ir Lenkijos karaimų skaitmenines kolekcijas, Lenkijos ir Lietuvos dominikonų personalijų ir kt. duomenų bazes.

VU pristatomas profesoriaus paskaitų ciklas Skaitmeninė humanitarika (praeitis, dabartis, ateitis)  – ypač aktualus Komunikacijos ir Istorijos fakultetų antrosios pakopos studijų programų studentams. Humanitarinių ir socialinių mokslų informacijos skaitmeninimas bei valdymas taip pat yra svarbus įvairių atminties institucijų darbuotojams ir mokslininkams. 

Poznanės A. Mickevičiaus universiteto profesorius R. Witkowskis yra Istorijos fakulteto prodekanas, periodinio leidinio Lituano Slavica Posnaniensia redaktorius.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos