mini KARO ŽURNALISTIKAGegužės 19 d. 13.00 val. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto žurnalistikos instituto (Maironio g. 7, Vilnius) „Universiteto žurnalisto“ auditorijoje įvyks seminaras apie žurnalistų darbą konflikto zonoje.

Patirtimi iš karo lauko dalinsis fotožurnalistas Artūras Morozovas, naujienų portalo 15min.lt tyrimų žurnalistas Dovydas Pancerovas, o apie informacinį karą susirinkusiems papasakos Lietuvos kariuomenės atstovai.

Seminaras apie karo žurnalistiką – tai įvadinė žurnalistų rengimo dirbti konflikto zonose dalis, kurį organizuoja Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Karaliaus Mindaugo husarų batalionas.

Nors seminaras apie karo žurnalistiką atviras visiems, jame dalyvaus ir aštuoni Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto žurnalistikos studentai, kurie gegužės 22 – 24 dienomis Panevėžio mieste ir rajone vyksiančiose Karaliaus Mindaugo husarų bataliono pratybose „Karaliaus kirtis 2017“ atliks žurnalistų darbo konflikto zonose simuliaciją. Jauniesiems žurnalistams bus sudaryta galimybė ne tik pajusti karo pavojų, bet ir fiksuoti įvykius „karštuose taškuose“, dalyvauti spaudos konferencijose, imti interviu iš karių, rengti straipsnius, foto ir video reportažus. Studentų darbą karinėse pratybose galėsite stebėti tiesiogiai visas tris karinių pratybų dienas Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto mokomojo leidinio „Universiteto žurnalistas“ svetainėje.

Seminaro programa:

13.00 - 13.15 įvadas į seminarą ir karines pratybas „Karaliaus kirtis 2017“ (Lietuvos kariuomenės atstovas);

13.15 - 15.00 pranešimai: „Žurnalisto darbas karo zonoje“ (fotožurnalistas Artūras Morozovas ir naujienų portalo 15min.lt tyrimų žurnalistas Dovydas Pancerovas);

15.00 - 17.00 pranešimas: „Informacinis karas“ (Lietuvos kariuomenės atstovas).

Organizatoriai maloniai kviečia dalyvauti!

Turite klausimų? Kreipkitės!
Žygimantas Mitkus
Studijų skyriaus specialistas
Komunikacijos fakultetas
Vilniaus universitetas
Mob. tel. +370 657 96624
El. paštas:

SEMINARAS APIE KARO ŽURNALISTIKĄ

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos