mini kurybos zidinio atidarymasRugsėjo 1-ąją Vilniaus universitete buvo atidarytas VU Komunikacijos fakulteto „Vaizdo ir garso kūrybos židinys“ – profesionalia televizijos ir radijo įranga aprūpinta studentų rengimo erdvė.

Į Žurnalistikos instituto kiemelį apžiūrėti naujos erdvės ir švęsti mokslo ir žinių dienos susirinko Žurnalistikos ir Kūrybos komunikacijos studijų programų studentai, socialiniai partneriai, VU darbuotojai. Renginyje dėkota projekto vykdytojams, VU vadovams ir būsimiems studentų darbdaviams – Komunikacijos fakulteto socialiniams partneriams.

Po sveikinimų ir padėkų, pirmieji per oficialiai atidaryto „Vaizdo ir garso kūrybos židinio“ slenkstį žengė VU rektoriai Benediktas Juodka, Artūras Žukauskas, ir dekanas Andrius Vaišnys.

Kūrybos židinyje iš radijo studijos buvo tiesiogiai transliuojama VU radijo laida, kur žurnalistikos studentai kalbėjosi su Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininku dr. Rimvydu Norkumi. Televizijos studijoje, vadovaujami režisieriaus Vytenio Pauliukaičio, TV etiudą filmavo studentai.

Vėliau šventė persikėlė į Žurnalistikos instituto auditorijas, kur vyko viešoji radijo pamoka su žurnalistu Edvardu Kubiliumi ir Ievos Balsiūnaitės dokumentinio filmo „Antri namai – ar jie taps tikri?“ peržiūra bei diskusija kartu su LRT žurnalistu Edvardu Špoku ir fotografu Vidmantu Balkūnu apie pabėgėlių gyvenimą Lietuvoje ir svetur.

Atidarymo akimirkos nuotraukų galerijoje:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos