sccl logo webBirželio 6-10 dienomis Komunikacijos fakultete vyks tarptautinė vasaros mokykla „Strateginės komunikacijos kompetencijos lyderystei“, kurioje dalyvauja magistrantai ir dėstytojai iš Estijos verslo mokyklos, Upsalos, Turibos ir Vilniaus universitetų. Mokyklos tema – „Šalies įvaizdis ir informaciniai karai“.

Informacinės atakos prieš Lietuvos institucijas, kitų šalių propagandos srauto intensyvumas, visuomenės paveikumas – aktualios temos, kurių analizei ir vertinimui turi būti suvienijamos politikų, mokslininkų, jaunųjų tyrėjų pajėgos. Dalyvių programoje numatytos diskusijos apie propagandą ir informacinius karus, šalies įvaizdžio formavimo ir viešosios diplomatijos priemones.  

Birželio 7d. Lietuvos Respublikos Seime vyks vienas svarbiausių tarptautinės vasaros mokyklos renginių – Seimo Pirmininkės pavaduotojo ir Europos reikalų komiteto pirmininko Gedimino Kirkilo susitikimas su mokyklos dalyviais. Susitikimo metu bus kalbama apie visuomenės paveikumą nedraugiškos informacijos srautams, informacinės politikos formavimo ir įgyvendinimo prielaidas, iššūkius ir šalies informacinės erdvės stiprinimo būdus, diskutuojama apie šalies viešąją diplomatiją, propagandą, viešąją erdvę ir informacinius karus.Susitikime dalyvaus Lietuvos Respublikos Seimo narys Andrius Kubilius, dėstytojai iš Švedijos, Latvijos ir Lietuvos. Į diskusiją taip pat pakviesti kitų politinių partijų lyderiai, žurnalistai, visuomenės veikėjai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos