Šio seminarų ciklo metu yra aptariami kai kurie svarbiausi iššūkiai, su kuriais susiduria mokslininkai ir studentai, vykdantys akademinius tyrimus. Seminarus veda Skaitmeninių kultūrų ir komunikacijos katedros vedėjas prof. dr. Costis Dallas.

naujienai lt Dallas

Seminaruose aptariami įvairūs mokslinių tyrimų planavimo ir rengimo aspektai – nuo pirminio temos nustatymo iki galutinio mokslinių tyrimų rezultatų paskelbimo. Daugiausia dėmesio skiriama problemoms, su kuriomis iš tikrųjų susiduria tyrėjai, nustatyti ir praktinėms tyrimų planavimo ir vykdymo gairėms, paremtomis gerąja praktika, iš tarptautinės patirties išmoktomis pamokomis. Šis seminaras bus naudingas pripažintiems mokslininkams, atliekantiems ir publikuojantiems recenzuojamus mokslinius tyrimus, doktorantams įvairiuose daktaro disertacijos rengimo etapuose ir magistrantams, besirengiantiems baigiamajam darbui.

1. Etiškas dirbtinio intelekto priemonių naudojimas moksliniuose tyrimuose (2023 m. gruodžio 13 d., 15:00–16:30 val.)

2. Mokslinių tyrimų proceso sutramdymas (2024 m. vasario 14 d., 15:00–16:30 val.) 

3. Kas lemia, ar temą galima tirti? (2024 m. kovo 20 d., 15:00–16:30 val.) 

4. Literatūros apžvalgos rašymas (2024 m. balandžio 22 d., 15:00–16:30 val.)  

5. Kokybinis interviu tyrimuose (2024 m. gegužės 22 d. 15:30–17:00 val.) 

Seminaras vyks 215 (Freskų) auditorijoje, Komunikacijos fakultete (Saulėtekio al. 9, I rūmai).

REGISTRACIJA (kvietimas registruotis galioja iki 2024 m. gegužės 21 d.)

Žmonių pasisakymai inscenizuoto pokalbio su tyrėjais kontekste yra naudingas žinių šaltinis įvairiose disciplinose – nuo istorijos iki psichologijos, sociologijos ir, žinoma, informacijos ir komunikacijos studijų. Seminaro metu bus pristatoma, kodėl ir kada moksliniuose tyrimuose taikoma interviu technika, bus kalbama apie teorinius ir metodologinius interviu aspektus. Profesorius taip pat aptars interviu vykdymo žingsnius: interviu atlikimą, medžiagos transkribavimą bei surinktų duomenų analizę pasitelkiant skaitmenines priemones.

Tai penktasis Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto organizuojamo seminarų ciklo „Mokslinių tyrimų praktika ir procesas" (2023–2024 m.) seminaras. Dėstytojas – prof. dr. Konstantinos Dallas.

Užsiėmimai vyksta anglų kalba.

6. Tyrimų etika praktikoje (numatomas 2024 m. birželio viduryje, data ir laikas – tikslinami). 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos