tfthb7dec e1637577059395Analitinės žurnalistikos studijų programos, II kurso studentė Urtė Vajavudzkaitė tapo tarptautinio projekto Atsakinga, etiška ir jautri žurnalistika prekyba žmonėmis tema (THALIA) konkurso nugalėtoja. Mūsų fakulteto studentei Urtei suteikta galimybė pristatyti savo darbą apie prekybą vaikais Lietuvoje baigiamojoje projekto veikloje Stokholme – tarptautinėje žurnalistikos konferencijoje gruodžio 7 d.

Projekte THALIA dalyvavo Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Analitinės žurnalistikos studijų programos studentai, kuriems vadovavo doc. dr. Andrius Gudauskas ir partnerystės doc. Giedrė Čiužaitė.

Projekto THALIA metu Baltijos Jūros Valstybių Taryba valstybėse narėse organizavo seminarus bei konkursą prekybos žmonėmis tema, kuriuose sudalyvavo daugiau nei 450 žurnalistikos studentų iš Lietuvos, Švedijos, Suomijos, Ukrainos, Rusijos, Estijos, Latvijos bei Norvegijos. Antai Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje bendradarbiaudamas su Vytauto Didžiojo universitetu ir Vilniaus universitetu surengė aktualią spaudos konferenciją žurnalistikos ir komunikacijos specialybės studentams. Projekto metu Baltijos regiono šalyse organizuotos interaktyvios veiklos, suteikusios studentams įžvalgų apie prekybos žmonėmis problemą ir vertingų patarimų iš įvairių specialistų, turinčių patirties nušviečiant prekybą žmonėmis ir susijusius nusikaltimus.

Tarptautiniame projekte dalyvavę žurnalistikos studentai kūrė filmus, fotografijų ciklus, publikacijas bei radijo laidas prekybos žmonėmis tema. Geriausi studentų darbai atstovavo savo šalims. Urtės Vajavudzkaitės vaizdo pasakojimas ir Redos Petrikaitės radijo pasakojimas taip pat buvo išsiųsti į tarptautinį žurnalistikos studentiškų darbų konkursą. Gruodžio 7 d. Baltijos jūros valstybių tarybos Kovos su prekyba žmonėmis darbo grupė, bendradarbiaudama su Södertörn universitetu Stokholmeorganizuoja nuotolinę konferenciją Žiniasklaidos vaidmuo formuojant supratimą apie prekybą žmonėmis. Daugiau informacijos apie konferenciją.

Drauge su kitais nugalėtojais iš Ukrainos ir Estijos Komunikacijos fakulteto studentė U. Vajavudzkaitė dalyvaus ir savo darbą pristatys trečiojoje konferencijos sesijoje (Bendradarbiavimas su akademinėmis bendruomenėmis – Baltijos jūros regiono žurnalistikos studentai ir dėstytojai kaip pagrindiniai veikėjai kovojant prieš prekybą žmonėmis). Su konferencijos programa galite susipažinti ČIA.

Konferencija organizuojama remiantis tarptautiniu projektu THALIA, kurio metu nagrinėjamas žiniasklaidos ir žurnalistikos vaidmuo formuojant visuomenės supratimą apie prekybą žmonėmis. Vienas iš pagrindinių projekto THALIA tikslų yra bendradarbiaujant su Baltijos jūros regiono žurnalistikos studentais ir dėstytojais didinti būsimų žurnalistų kompetenciją, sąmoningumą bei pasirengimą prekybos žmonėmis tema.


Artėjančios konferencijos metu bus diskutuojama aktualiais prekybos žmonėmis klausimais:

  • Koks yra medijų vaidmuo formuojant bendrą prekybos žmonėmis kaip nusikaltimo ir reiškinio supratimą?
  • Kokias prekybos žmonėmis ir jų išnaudojimo formas nušviečia žiniasklaida mūsų regione ir už jo ribų?
  • Kaip išvengti stereotipinių pranešimų šia tema?
  • Kaip valstybinės institucijos ir nevyriausybinės organizacijos gali bendradarbiauti su medijomis, ir toliau didinti informuotumą siekiant užkirsti kelią prekybai žmonėmis?
  • Kokių žingsnių gali imtis universitetai, kad būsimieji žurnalistai turėtų daugiau žinių prekybos žmonėmis tema?

Kviečiame visus registruotis į konferenciją, palaikyti Urtę ir išgirsti aktualiausius pranešimus prekybos žmonėmis tema.

Projekto THALIA veiklas finansuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.

Su studenčių darbais galite susipažinti čia:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos