the climate reality project Hb6uWq0i4MI unsplash

Vilniaus universiteto Bendruomenės vystymo skyrius kviečia į mokymus „Seksualinio priekabiavimo atpažinimas ir prevencija“.

Šeši iš dešimties Lietuvos gyventojų mano, kad seksualinis priekabiavimas darbo vietoje ir švietimo įstaigose yra rimta problema, septyni iš dešimties – kad darbovietėse ir švietimo įstaigose turėtų būti užtikrinama seksualinio priekabiavimo prevencija.

Seksualinis priekabiavimas kenkia jį patiriančių žmonių savijautai, sveikatai, darbo kokybei, kelia grėsmę pragyvenimo šaltiniui ir mažina paaukštinimo galimybes. Neigiamą poveikį jis daro ir priekabiavimo liudininkams, organizacijai, visuomenei.

Interaktyviuose mokymuose bus siūloma reflektuoti savo nuostatas, gilinti socialinių ir teisinių seksualinio priekabiavimo aspektų suvokimą analizuojant konkrečius atvejus.

Kviečiame dalyvauti universiteto studentus, norinčius pagilinti žinias, kaip atpažinti seksualinį priekabiavimą ir kaip reaguoti jį patiriant ar būnant situacijos stebėtoju.

Mokymai vyks:

2020 m. vasario 13 d. (ketvirtadienis.) 13.00-17.00 val.

Mokymų vieta: Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras, A119 auditorija, Saulėtekio al. 5, Vilnius.

Mokymus ves:

Dr. Margarita Jankauskaitė – Lygių galimybių plėtros centro ekspertė, nuo 2003 m. 1992 m. – 2012 m. su lyčių studijomis susijusius kursus dėsčiusi įvairiuose Lietuvos universitetuose. 2009-2011 m. ji dirbo JTVP lyčių lygybės eksperte Ukrainoje. 2011 m. JAV ambasada jai suteikė „Drąsios moters“ vardą, o 2015 m. Nacionalinis lygybės forumas ją apdovanojo už lyčių lygybės pasiekimus.

Birutė Sabatauskaitė yra Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė, teisės ir advokacijos ekspertė. Atlieka analizes dėl asmenų lygybės principo įgyvendinimo Lietuvoje, rengia šešėlines ataskaitas tarptautinėms institucijoms. Vykdo mokymus lygybės principų diegimo darbo vietose tema.

Dėl informacijos apie mokymus susisiekti el. paštu su VU lygių galimybių koordinatorę Rūta Ruolyte-Verschoore:

Prašome registruotis iki 2020 m. vasario 11 d., užpildant registracijos formą internete: https://forms.gle/YnjQXnTs59247JvE8

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos