71313656 10162375992940582 5716204156436348928 n2019 m. spalio mėnesį Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos ir Kūrybos komunikacijos studijų programų studentai dalyvavo JAV ambasados organizuotuose susitikimuose su žymia JAV žurnaliste, visuomenės veikėja Ann Cooper.

Niujorko Kolumbijos žurnalistikos mokyklos (Columbia Journalism School), vienos iš geriausių žurnalistikos mokyklų, profesorė, turinti daugiau kaip 25 metų patirtį radijo ir spaudos srityje, buvo pirmoji JAV “National Public Radio” biuro vadovė Maskvoje, rengusi laidas paskutiniais Sovietų Sąjungos žlugimo metais. Ann Cooper radijo reportažai buvo susiję ir su svarbiausiais Lietuvos nepriklausomybės Sąjūdžio įvykiais 1987–1991 metais, įskaitant kruvinus Sausio 13-osios įvykius Vilniuje.

Vizito Lietuvoje metu Ann Cooper davė ne vieną interviu radijui ir spaudai, susitiko su eile žurnalistų ir pilietinės visuomenės lyderių, skaitė paskaitas žiniasklaidos dezinformacijos temomis, susitiko ir su Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto studentais.

Fakulteto Žurnalistikos ir Kūrybos komunikacijos studijų programų studentai turėjo retą progą pabendrauti su tiesiogiai Lietuvos įvykius stebėjusia ir reportažus Amerikos radijo klausytojams rengusia JAV žurnaliste. Bendrų diskusijų metu studentai pasidalino savo įžvalgomis apie įvykius, kurių liudininkais buvo jų artimieji, sužinojo apie tuometinių techninių galimybių ribotumą, iššūkius užsienio žurnalistų darbe ruošiant reportažus iš Sovietų Sąjungos respublikų. Neliko neaptarta ir dezinformacijos sklaida, „trolių fabrikų” veikla ir būtinybė skirti melą nuo tiesos.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos