VIVGebėjimas tvarkyti informaciją, ją apibendrinti ir valdyti šiais laikais yra didelė vertybė ir pranašumas. Šiuolaikinių verslo organizacijų veikla yra nebeįsivaizduojama be specialistų, gebančių dirbti su verslo analitikos sistemomis, taikyti prognozavimo metodus, valdyti programavimo aplinkas bei vykdyti verslo procesų optimizavimą.

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete vykdoma Verslo informacijos vadybos programa yra orientuota į specialistų, kurie gebėtų dirbti šiuolaikinėse verslo organizacijose  globalizacijos ir tarptautinės integracijos procesų kontekste, parengimą.

„Tikimės išugdyti žmones, gebančius inicijuoti, planuoti, vykdyti ir kontroliuoti su informacinėmis ir komunikacinėmis paslaugomis bei produktais susijusius projektus, taikant  modernias vadybos priemones ir metodus”, – sako Verslo informacijos vadybos studijų programos komiteto narė dr. Daiva Siudikienė.

Verslo informacijos vadybos studijų programa apima šiuolaikinį požiūrį į verslo vadybą ir IT produktus bei informacijos vertę, yra nuolat atnaujinama pagal šiuolaikinių organizacijų poreikius, o Lietuvos universitetų kontekste tokia studijų programa yra vienintelė ir unikali.

„Ši specialybė rengia šiuolaikinius verslo informacijos vadybininkus, kurie supažindinami su modernių šiuolaikinių organizacijų iššūkiais ir poreikiais valdant informaciją ir žinias, taikant IT priemones“, – sako Justas Gribovskis, kuris prisideda prie šios studijų programos tobulinimo kaip socialinis partneris.

Socialinių partnerių vaidmuo programai itin svarbus. Studijų programos kūrimo ir tobulinimo procese programos komiteto nariai aktyviai dirba ir konsultuojasi su socialiniais partneriais, tarp kurių yra didžiausių ir pažangiausių verslo organizacijų atstovai. „Šio bendradarbiavimo tikslas – studijų dalykų, atitinkančių verslo organizacijų poreikius, formavimas bei specialistų, turinčių reikalingų žinių bei kompetencijų, rengimas”, – pasakoja dr. Daiva Siudikienė.

Aktyvus dėstytojų ir socialinių partnerių bendradarbiavimas leidžia pasiekti visų norimą rezultatą – kad Verslo informacijos vadybos programa būtų moderni, perspektyvi ir naudinga, o studentai gautų ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių. Todėl studijų metu studentai klauso ne tik teorines paskaitas, bet ir įgyvendina praktinius projektus, atlieka profesinę praktiką bei turi galimybę dalyvauti susitikimuose su žinomiausiais verslo, komunikacijos bei IT srities profesionalais.

Baigę šią studijų programą studentai turi ne tik didelį žinių bagažą, bet taip pat tampa ir perspektyviais specialistais, kurie šiomis dienomis labai paklausūs darbo rinkoje – gali dirbti projektų valdymo specialistais bei konsultantais organizacijų rinkodaros, komunikacijos, duomenų valdymo skyriuose bei užimti darbo pozicijas informacinio aptarnavimo srityje.

„Didžioji dalis absolventų dėl universitete įgytų tinkamų žinių dirba su informacijos valdymu ir IT valdymu susijusiose srityse. Šių specialistų poreikis formuojamas didelėse tarptautinėse ir korporatyvinėse organizacijose. Tai palengvina greitos karjeros galimybes – įprastai per 2-3 metus užimamos pareigos siejamos su grupės vadovais (team leader) arba skyriaus vadovais. Per kelerius darbo metus daugelis naujų darbuotojų tampa vidutinės grandies vadovais“, – apie absolventų karjeros galimybes pasakoja Justas Gribovskis.

***

Daugiau informacijos apie studijų programą: Verslo informacijos vadyba

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos