Kosmoso konferencija web 01 1 1170x642VU Komunikacijos fakulteto partneris – Prancūzų institutas Lietuvoje organizuoja konferenciją Žmogus, kosmosas ir nesvarumas. Kosmoso ateities tyrinėjimai. Konferencija vyks 2021 m. gruodžio 2 d. nuo 14 iki 19 val. Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje.

Kosmoso erdvė visada buvo kolektyvinės vaizduotės scena: paslaptinga vieta, kuri atskleidžia žmonijos mažumą ir kartu žadina fantazijas apie be galo platų pasaulį. Būtent šis fantasmagoriškas įsitvirtinimas kolektyvinėje sąmonėje buvo bendro genijaus, vykdžiusio didžiulį kosmoso atradimo ir jo stebuklų pasisavinimo projektą, vektorius. Tai dinamiška jėga, daug šalių suvienijusi kurti bendrus projektus. Europoje svarbų vaidmenį atlieka Europos aviacijos saugumo agentūra (EASA), prie kurios Lietuva prisijungė 2021 m. Ši dinamika 2016 m. lėmė ir pirmąjį meno kūrinį kosmose – meną, išlaisvintą iš Žemės gravitacijos, kad jis būtų įkūnytas dar neregėtomis sąlygomis.

2021 m. gruodžio 2 d. konferencijoje žiūrovams bus pristatytas šiam meno ir technologijų iššūkiui dedikuotas dokumentinis filmas. Renginyje taip pat bus nagrinėjami kiti su kosmosu susiję klausimai: kūnas, tyrinėjimai, kultūra ir menas. Daugiau apie konferenciją.

Renginys vyks anglų kalba. Renginio programa anglų kalba.

Registracija į renginį.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos