isaw company Oqv bQbZgS8 unsplash

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas dalyvaus tarptautiniame projekte „DigMus: Empowering Museum Professionals with Digital Skills“, kurį finansavo Šiaurės ministrų tarybos programa „Nordplus“.

Projektas „DigMus“, prasidėsiantis 2020 m. rugsėjo mėn., skirtas gilinti ir lavinti Baltijos ir Šiaurės šalių muziejaus darbuotojų skaitmeninio raštingumo žinias ir įgūdžius.

„Paskutiniajame dešimtmetyje vis daugiau muziejų pradėjo dirbti eksponatų skaitmeninimo kryptimi. Darbuotojams atsirado poreikis žinoti kaip skaitmeninti muziejų saugomas kolekcijas ir kaip įgalinti prieigą prie jų. Iki šiol muziejai yra sukaupę dideles skaitmenines kolekcijas, tačiau dažnai nežino kaip jas panaudoti mokslui, tyrimams arba suteikti prieigą paprastiems muziejaus lankytojams“, – apie projekto aktualumą pasakoja projekto koordinatorė Nadzeya Charapan.

Prie projekto prisijungs Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas, Estijos nacionalinio paveldo taryba, Gavleborgo muziejus, Lietuvos meno muziejus ir Lietuvos integralios muziejų informacijos sistema.

„Norint užtikrinti skaitmeninių kolekcijų augimą ir efektyvų panaudojimą, muziejaus darbuotojams reikia įgyti skaitmeninio raštingumo žinių ir įgyti patirties dirbant su skaitmeninės prigimties saugomais eksponatais“, – apie muziejaus darbuotojų kompetencijų kėlimą kalba Nadzeya Charapan.

Visi projekto partneriai bendradarbiaus kartu, kad galėtų pasidalinti geriausiomis patirtimis, ekspertų įžvalgomis ir suteiktų tinkamus mokymus muziejaus darbuotojams.

„Suteikdami muziejaus darbuotojams naujų įgūdžių, užtikrinsime, jog skatinsime pažangą, inovacijas ir naują požiūrį kaip galima skaitmenizuoti, saugoti ir panaudoti skaitmenines muziejų kolekcijas, kad galėtume padėti tiek mokslui, tiek skatinti visuomenės susidomėjimą muziejų skaitmeninėmis kolekcijomis“, – sako Nadzeya Charapan.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos