Södertörns högskola Moas bågeGruodžio 10-11 d. Sodertorno universiteto Kultūros ir švietimo mokyklos (School of Culture and Education) Lyčių studijų mokslininkių kvietimu vyko darbiniai susitikimai, kuriuose dalyvavo ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Lyčių studijų centro mokslininkės doc. dr. A.Novelskaitė ir doc. dr. L. Stundžė.

Šio 2 dienų vizito metu moksliniame seminare buvo aptarta lyčių studijų situacija Lietuvoje ir kitose šalyse; su prof. Teresa Kulawik, doc. dr. Ann Werner, prof. Jenny Sundén, doc. dr. Yulia Gradskova, kt. ir pasidalinta lyčių studijų įgyvendinimo patirtimi, aptartos bendrų mokslinių ir kitų (konkrečiai – 2020 m. kovo 23-27 d. VU organizuojamos tarptautinės Queer savaitės) projektų vykdymo galimybės. Prof. T. Kulawik Lyčių studijų centro bibliotekai padovanojo knygą „Borderlands in European Gender Studies: Beyond the East-West Frontier“ (sud. T. Kulawik ir Z. Kravchenko).

Vilniaus universitete pradėto įgyvendinti H2020 SPEAR projekto, kurio tikslas lyčių lygybės planų diegimas akademinėse institucijose, kontekste, A. Novelskaitė ir L. Stundžė susitiko su Sodertorno universitete lyčių lygybės klausimus sprendžiančia žmogiškųjų išteklių padalinio darbuotoja Anna-Karin Aldrin ir prof. Mats Bergman. Šio susitikimo metu buvo pasidalinta idėjomis ir patirtimi, kaip efektyviai įgyvendinti lyčių lygybės planus universitetuose.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos