mini konferencija cenzūros slinktis ir forma 0504Kviečiame teikti pranešimų paraiškas mokslo ir praktikos konferencijai „Cenzūros slinktis ir forma“, kuri vyks 2017 m. gegužės 4 – 5 d.

Žiniasklaida kasdien atspindi dalį visuomenės socialinių, politinių, kultūros interesų, kurie – kaip dažniausiai tikimės – sutampa su valstybinės valdžios interesais. Arba nesutampa. Įvykių, nuomonių atspindėjimas, pramogų sklaida yra šių interesų sankryžose. Ir, kaip rodo demokratinių patirčių laikotarpiai, politinių ir kūrybinių idėjų rungtys dėl įtakų bei pripažinimo gali ne tik iškelti, bet taip pat slopinti vardus, kūrinius, sprendimus. Šis slopinimas turi įvairių būdų – nelygu galia ir jos įrankiai: kalba, žiniasklaida, teisė, ginklas... Nepaisant, kad nutolome nuo Antano Smetonos cenzūros laikų (kartais ją net pateisindami), išsivadavome iš okupacinių laikotarpių priespaudos, o Konstitucija mums teigia, kad cenzūra apskritai draudžiama, kažkodėl išgirstame, jog... Cenzorius gyvas.

Nejaugi? Kur? Kada? Kaip?

Juk žmogus, išsikovojęs spaudos laisvę, turėtų, naudodamasis informacijos technologijomis, tiesiog mėgautis raiškos priemonėmis.

Kviečiame Jus, mokslininką ir medijų praktiką, dalyvauti konferencijoje, kurioje būtų galima aptarti politinius, kūrybinius, ekonominius laisvės iššūkius nagrinėjant šiuolaikinių suvaržymų veiksnius.

  • Prof. dr. Andrius Vaišnys
  • Doc. dr. Mantas Martišius
  • Dr. Viktor Denisenko
  • Dokt. Valius Venckūnas

Pranešimų paraiškos priimamos iki 2017 m. kovo 15 d.

 

Gegužės 4 d. konferencija vyks Vilniuje.

Gegužės 5 d. konferencija vyks Prezidento Antano Smetonos dvare (Ukmergės raj.).

Pranešėjus, pageidaujančius vykti į Prezidento Antano Smetonos dvarą Fakulteto organizuotu transportu – prašome susisiekti su Karolina Eismontaite

 

PATEIKTI PARAIŠKĄ

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos