1 Vasaros mokykla

Dušas, iškurio liejasi ne vanduo, o purvas, cirkas, sąvartynas, minų pilnas mūšio laukas. Tokias vietas kartais primena šiuolaikinė viešoji erdvė. Ar įmanoma išmokti joje naviguoti ir perprasti žiniasklaidos esmę per tris dienas? Trumpas atsakymas – taip įmanoma, sako Vilniaus universiteto lektoriai(ės) dr. Jurgita Rudžionienė ir Mindaugas Savickas.

„Šiandien, kai tiek daug žmonių kenčia nuo aktyvumo ir dėmesio sutrikimo (ADS), trumpi, koncentruoti, gyvais kasdieniais pavyzdžiais pagrįsti mokymai veikia“, – sako jie ir kviečia registruotis į birželio 29 – liepos 31 dienomis vyksiančią medijų raštingumo mokyklą.

Programą sudaro dvi dalys: pirmoji skirta tradicinės žurnalistikos principais pagrįstos žiniasklaidos veikimo pažinimui, taip pat žiniasklaidos, veikiančios diktatūrose (!) darbui. Antrojoje dalyje numatoma daugiau dirbti su socialiniais tinklais ir jais (bet ne tik) sklindančio įvairaus toksiško, manipuliatyvaus turinio perpratimu ir valdymu.

Mokymai vyks nuotoliniu būdu per Microsoft Teams platformą, vienos mokymų dienos trukmė – 4-5 val. įskaitant pertraukas.

Programą Medijų raštingumas Baltijos šalyse finansuoja JAV Valstybės departamentas, įgyvendina VU Komunikacijos fakultetas bendradarbiaudamas su nevyriausybine plėtros ir švietimo organizacija IREX.

REGISTRACIJA

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos