Vadimirovas su gimimo dataŠią savaitę minėsime knygotyrininko ir bibliotekininko, Vilniaus universiteto bibliotekos direktoriaus profesoriaus Levo Vladmirovo (1912 03 11 – 1999 02 20) 110 gimimo metines.

Vienas svarbiausių jo darbų – sovietmečiu inicijuotas 18 tūkst. knygų ir muziejinių vertybių grąžinimas Lietuvai. Profesorius L. Vladimirovas siekė sugrąžinti senojo Vilniaus universiteto bibliotekos knygų fondą, prarastą XIX a. po Vilniaus universiteto uždarymo, taip pat Pirmojo pasaulinio karo metu iš Vilniaus viešosios bibliotekos išvežtas knygas.

Ketvirtadienį, kovo 10 d. kviečiame drauge aplankyti profesoriaus kapą Antakalnio kapinėse ir pagerbti jo atminimą, prisiminti šio žymaus knygotyrininko ir bibliotekininko nuopelnus sugrąžinant iš Lietuvos bibliotekų išvežtąsias knygas. Susitikime 14 val. prie pagrindinio įėjimo į Antakalnio kapines.

Minėjime dalyvaus ir buvę profesoriaus studentai bei kolegos (Informacijos paslaugų departamento direktorė dr. Marija Prokopčik, Komunikacijos fakulteto profesorius emeritas habil. dr. Domas Kaunas ir kt.).

Balandžio 1 d., švęsdami universiteto gimtadienį, kviesime visus tradiciškai apžiūrėti pirmąją lietuvišką knygą ir kitas vertybes, kurias pavyko susigrąžinti profesoriaus Levo Vladimirovo atkaklumo dėka.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos