Plakat Podziemie prod RGBGruodžio 15 d. 15 val. kviečiame atvykti į VU MKIC Konferencijų salę visus besidominčius XX a. sudėtinga Lietuvos ir Lenkijos santykių istorija, paveldu į albumo-komikso "Pogrindis jungia/ Podziemie łączy" pristatymą.

Pristatymo metu vyks diskusija, kurioje dalyvaus VU KF dekanas prof. dr. Rimvydas Laužikas, LGGIRTC direktorius dr. Arūnas Bubnys, VU KF doktorantas Arūnas Šileris bei autoriai žurnalistė Ilona Lewandowska ir VU KF lektorius dr. Tomaš Božerocki.

Diskusijos metu specialistai aptars sudėtingo laikotarpio istoriją ir jo paveldą, bei kaip albumas-komiksas "Pogrindis jungia/ Podziemie łączy" gali padėti vystyti dialogą apie sudėtingą paveldą. Nuo 16.15 val iki 17 val vyks albumo kaip edukacinės priemonės pristatymas istorijos ir literatūros mokytojams. Bus galimybė renginyje dalyvauti nuotoliniu būdu. Tiesioginė renginio transliacija vyks VU KF Youtube paskyroje.

Albumas yra projekto „Pogrindis jungia/ Podziemie łączy“ rezultatas. Projekto tikslas yra išsaugoti istoriją apie bendrą lenkų ir lietuvių pasipriešinimą sovietinei okupacijai. Vykdant projektą buvo parengtas dvikalbis albumas, kuriame trumpų tekstų bei iliustracijų pagalba papasakota lenkų ir lietuvių sudėtingų santykių istorija Antrojo pasaulinio karo metais. Albume taip pat atskleistas pamirštas lenkų ir lietuvių bendradarbiavimas priešinantis sovietinei okupacijai.

Albumas parengtas patrauklia jaunam skaitytojui komikso forma. Albumo vizualinę dalį parengė žinomas Lenkijoje grafikas Tomasz Bereźnicki. Tekstus rengė istorikai iš Lietuvos ir Lenkijos – žurnalistė Ilona Ewa Lewandowska ir VU lektorius dr. Tomaš Božerocki.

Projektas yra finansuojamas iš Lenkijos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos lėšų.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos