Skorinos mokykla2022 m. rugsėjo 12–19 dienomis Prahoje (Čekija) organizuojama tarptautinė mokykla „Gydytojas, leidėjas ir sodininkas. 500 metų nuo P. Skorinos veiklos perkėlimo iš Prahos į Vilnių“.

Mokykla yra vienas renginių, skirtų paminėti Pranciškaus Skorinos metus Lietuvoje. Tarptautinėje mokykloje, atsižvelgiant į Pranciškaus Skorinos įvairialypes veiklas ir palikimą, bus analizuojama Renesanso knygų kultūros bei leidybos istorijos problematika. Ypatingas dėmesys bus skiriamas praktiniam susipažinimui su Pranciškaus Skorinos Praha, rusėnų leidėju ir kitais unikaliais spaudos ir raštijos paminklais.

 

Tarptautinė mokykla skirta:

  • visų studijų pakopų spaudos istorija besidomintiems knygotyros ir kitų komunikacijos mokslų, filologijos, istorijos, menotyros studentams;
  • jauniesiems Lietuvos atminties institucijų darbuotojams (tyrėjams);
  • Lietuvoje atsidūrusiam Baltarusijos ir Ukrainos išeivijos jaunimui.

Tarptautinę mokyklą organizuoja Karolio universitetas (Univerzita Karlova) kartu su partneriais: Lietuvių kalbos institutu, Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetu.

Tarptautinėje mokykloje paskaitos vyks lietuvių ir anglų kalbomis; dalyviams iš Baltarusijos ir Ukrainos – anglų bei slavų kalbomis. Klausytojams, sėkmingai baigusiems mokyklą, bus išduotas sertifikatas ir priedas su išklausytų paskaitų (dalykų) sąrašu (apimtis 2 ETC kreditai).

Tarptautinės mokyklos organizatoriai apmoka kelionės ir apgyvendinimo išlaidas (maitinimu turėtų pasirūpinti patys dalyviai). Atsiradus papildomai galimybei, bus skiriama nedidelė stipendija smulkioms išlaidoms padengti (už miesto transportą, bilietus į muziejus, skaitytojo pažymėjimą).

Susidomėję ir norintys dalyvauti tarptautinėje mokykloje turėtų užpildyti dalyvio registracijos paraišką ir ją kartu su motyvaciniu raštu bei rekomendacija (taikoma aukštųjų mokyklų studentams bei bibliotekų ir muziejų darbuotojams) atsiųsti el. paštu iki 2022 m. gegužės 29 d.

DALYVIO REGISTRACIJOS PARAIŠKA

PROGRAMA

Kilus klausimų, kreiptis:
Doc. PhDr. Ilja Lemeškin, PhD.
Tel.: (+420) 775 963 578
E-mail:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos