Meda MitkutėMagistro laipsnį Komunikacijos fakultete praeitų metų sausį įgijusi ir šiuo metu reklamos ir kino industrijoje dirbanti Meda Mitkutė sutiko pasidalinti įžvalgomis ir patirtimi apie Tarptautinės Komunikacijos magistro studijas.

Meda pažymi, kad dar „pabaigus bakalauro studijas (Kūrybos komunikaciją) Komunikacijos fakultete manęs neapleido noras toliau mokytis toje pačioje srityje. Pasirinkau Tarptautinę komunikaciją dėl dviejų priežasčių: tuo metu jau dirbau tarptautiniuose reklamos projektuose, todėl studijų programa atrodė aktualiausia, o Vilniaus universiteto bendruomenė visuomet patiko dėl savo lankstumo ir pozityvaus požiūrio į studentą.“

Kokie buvo Jūsų studijų metai? Papasakokite ryškiausius savo prisiminimus iš studijų laikų.

Studijuodama Tarptautinę komunikaciją turėjau galimybę dalyvauti tarptautinės mainų programos atrankoje, kurioje pavyko laimėti stipendiją semestro studijoms Sidnėjaus technologijų universitete Australijoje. Nors dėl pasaulinės pandemijos išvykti nepavyko, tačiau Vilniaus universiteto studentams galimybės yra beveik beribės. Patys šilčiausi prisiminimai iškyla, pagalvojus ir apie magistro studijų metus Vilniuje. Iškart prisimenu su kolegėmis įgyvendintą komunikacijos projektą kartu su „Eurovaistine“ (plačiau), įtraukiančius seminarus, apimančius tokias temas kaip filosofija, žmogaus teisės, technologijos, tvarumas. Ir, žinoma, dėstytojai – gražiausi atsiliepimai apie juos.

Kaip Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete įgytos žinios Jums praverčia darbe?

Akademinės bendruomenės pažinimas ir buvimas jos dalimi leido išsigryninti vertybes, o universiteto kultūra praturtino ir vidinę kultūrą. Komunikacijos studijos plačiai apima daugybę universalių dalykų ir teorijų, kuriomis remiantis galiu matyti ir iliustruoti šiuolaikinius įvykius bei gilintis į jų priežastis, aplinkybes. Nuolatos praverčia kritinio mąstymo principai, gebėjimas atskirti teisingą informaciją nuo melagienų. Na, o įgytos žinios susijusios su tarpkultūriniais skirtumais, technologijomis, dramaturgija ar tarptautine komunikacija yra neabejotinai artimos mano dabartinei veiklai. Fakultete sutikti žmonės ir dėstytojai taip pat labai įkvėpė ir skatino stiebtis, tobulėti, nenustoti domėtis – neabejoju, kad tai labai svarbu bet kuriam darbdaviui.

Mano darbo dienos lydimos kūrybingų, profesionalių, įdomių ir talentingų žmonių, kupinos iššūkių ir netikėtumų, labai dinamiškos ir niekada nenuobodžios – dažniausiai jos ofise, kartais kelyje į kažkurį Lietuvos kampelį ar filmavimo aikštelės užkulisiuose. Reklamos gamyboje žavi tai, kaip idėja popieriuje komandinio darbo dėka per kelias dienas virsta realybe filmavimo aikštelėje, o vėliau ir ekrane. Kino projektai suteikia galimybę geriau pažinti žmones, kadangi trunka ilgiau. Kine mano darbas gali prasidėti nuo kavos ir darbų aptarimo su kolegomis, tęstis atsakymais į daugybę el. laiškų, skambučių, vėliau persikelti į filmavimo aikštelę, kai labai noriu pamatyti mūšio sceną, kaskadinius ir specialiųjų efektų elementus ar išvysti kuo neatpažįstamai pavirto tam tikra lokacija. Bet, žinoma, ne viskas taip romantiška, kaip kartais gali skambėti.

Dėl efektyvumo galiu pasidalinti tuo, kas padeda man: pirmiausia pasirinkti tai, kas iš tikrųjų domina, o tada – neatidėlioti darbų rytojui. Kai man iš tiesų įdomu tai, ką mokaisi ar dirbi, lengviau viską suspėti.

Kokiems žmonėms rekomenduotumėte rinktis studijuoti Komunikacijos fakultete Tarptautinę komunikaciją?

Rekomenduočiau šią programą rinktis tiems, kurie reikalauja iš savęs daugiau nei iš kitų, norintiems atsakymų ne tik apie teorinę, bet ir apie praktinę komunikacijos pusę, siekiantiems išbandyti savo jėgas įgyvendinant realų komunikacijos projektą, norintiems pažinti įdomius ir smalsius žmones, planuojantiems praleisti studijų semestrą savo svajonių šalyje ir pasiryžusiems tai pasiekti.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos