VU KF Geriausia metų dėstytoja Doc. dr. MARIJA STONKIENĖ 1VU Komunikacijos fakultete 2021 m. Metų dėstytoja išrinkta doc. dr. Marija Stonkienė. Kviečiame geriau pažinti ne tik mokslininkės tyrimų sritis, tačiau ir ją pačią.

Nuo ko prasidėjo jūsų, kaip dėstytojos ir mokslininkės kelias? Ar svajojote apie tokį ar panašų darbą nuo pat vaikystės?

Nesvajojau būti dėstytoja, niekada. Dar daugiau – nemėgau mokyti, esu klausytoja, mėgstanti mokytis pati. Todėl ir į VU dėstytojo darbą atėjau būtent per mokslinio pažinimo lauką, būdama labiau užsiangažavusi moksliniams tyrimams. O Universitetas įtraukia jaunuosius mokslininkus į darbą su studentais, įtraukė ir mane. Džiaugiuosi, kad galėjau mokytis iš Universiteto dėstytojų, šiltai prisimenu profesorius L. Vladimirovą, O. Voverienę, R. Broniukaitį, V. Mikelėną, V. Nekrošių ir kitus.

Kokios yra pagrindinės jūsų mokslinių interesų sritys? Galbūt šiuo metu vykdote kokį nors tyrimą?

Mano mokslinių interesų sritys yra susijusios su komunikacinių, informacinių procesų teisinių aspektų, naujų technologijų naudojimo šiuose procesuose, tyrimais. Šiuo metu su kolegomis vykdau mokslinius tyrimus keliomis kryptimis – vieni tyrimai jau beveik baigti (mokymosi aplinkos/-ų tyrimai), kiti tęsiami (organizacinės komunikacijos), dar kiti – pradedami (socialinių medijų teisinio reguliavimo tyrimai).

Galbūt turite kokių nors papildomų veiklų be darbo universitete? Kokių pomėgių turite?

Darbas Universitete reikalauja labai daug laiko. Tai yra ne tik ruošimasis paskaitoms, seminarams, studentų darbų taisymas, vertinimas, konsultavimas, bet ir mokslinės literatūros studijos, mokslinių tyrimų atlikimas. Kalbėti apie 8 val. darbo dieną tikrai neįmanoma. Ir nemažai laisvalaikio, ir atostogos dažnai būna skiriamos moksliniam darbui (nes pradėjus tyrimą, reikia jį ir pabaigti, pertraukos neracionalios ir trukdančios). Dar reikia nepamiršti ir su turima kompetencija susijusių ekspertinių, konsultacinių veiklų. Labai džiaugiuosi savo veikla ekspertų komandose, darbo grupėse, konsultuojant teisiniais klausimais – tai puiki proga praplėsti akiratį, pagilinti žinias, išvystyti kitokį požiūrį. Todėl darbo diena kartais susilieja su poilsio laiku… Geriausiai pailsiu vaikščiodama (su kompanija nueiname tikrai nemažus atstumus), skaitydama (po mokslinių straipsnių puikiai galima pailsėti skaitant detektyvus ar fantastiką, istorines knygas, nors kai kurie moksliniai straipsniai irgi labai įtraukia), keliaudama (po Lietuvos, Lenkijos, Baltarusijos dvarus).

Kas, dirbant universitete, jus labiausiai motyvuoja ir teikia daugiausiai džiaugsmo?

Kolegos – palaikantys, skatinantys ieškoti ir nenusivilti. Studentai – kartais išmušantys pagrindą iš po kojų, stebinantys, skatinantys keistis.

Ką jums reiškia VU Komunikacijos fakulteto Metų dėstytojo apdovanojimas? Ar nustebote, apsidžiaugėte gavusi šį įvertinimą?

Tikrai nustebau gavusi šį įvertinimą, nes mūsų fakultete yra labai daug gerų, įdomių ir kompetentingų dėstytojų. Toks labai mielas ir džiuginantis įvertinimas – ačiū studentams, administracijai už šį įvertinimą.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos