conference 2705706 1920

Siekdama prisidėti prie tinkamo pandemijos sukeltos krizinės situacijos valdymo, Lietuvos komunikacijos asociacija adaptavo JAV veikiančio Ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) ekspertų parengtą metodinę medžiagą, patariančią kaip komunikuoti krizės metu.

Parengti trumpi ir aiškūs patarimai apie tai, į ką turi būti atkreiptas dėmesys, kokiems klausimams suteiktas prioritetas.

 „Lietuvoje veikiančios sveikatos apsaugos ir kitos įstaigos susiduria su dideliais iššūkiais optimaliai planuojant ir vykdant komunikaciją sudėtingomis sąlygomis. Ši pandemija – pirmoji tokio masto krizinė situacija daugybei organizacijų; ne visos jos turi pakankamai resursų ir žinių tinkamai joje veikti. Tad remtis gerąja kitų šalių praktika bei parengtomis metodinėmis rekomendacijomis yra vienas iš galimų sprendimų“, – teigia adaptacijos autorius, LTKA narys ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Tarptautinės komunikacijos programos lektorius Liutauras Ulevičius.

Adaptuotą ir viešam naudojimui prieinamą dokumentų rinkinį sudaro pasirengimo viešam pranešimui krizės metu planavimo sąrašas, komunikacijos infekcinės ligos protrūkio metu principai ir pirmojo operatyvaus pranešimo šablonas. 

Dokumentų rinkinį galite rasti LTKA svetainėje: https://www.ltka.eu/aktualija/rekomendacijos/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos