green chameleon s9CC2SKySJM unsplash

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas kviečia dalyvauti renginyje „Naratyvo perteikimas: atminties teorija ir praktika atliekant jautrius interviu“, kuris vyks 2020 m. kovo 25 d. Lenkijoje, Slupske.

Renginio metu dr. Danie Meyer dalinsis savo žiniomis apie metodikas, taikomas atliekant interviu su pažeidžiamomis grupėmis bei analizuojant jautrius istorinės atminties klausimus. Renginio metu vyks dirbtuvės, kurių dalyviai turės galimybę įsigilinti ir aptarti muziejų bei kitų atminties institucijų įgyvendinamų projektų praktinę patirtį bei etines ir metodologines pažeidžiamų grupių istorinės atminties tyrimų problemas. Renginio dalyvių taip pat laukia ekskursija į Pomeranijos liaudies kultūros muziejų Swolowe (Lenkija).

Šis renginys – projekto „Identity on the Line“ dalis. Projekto, kurio vienas iš įgyvendintojų yra ir Vilniaus universitetas, tikslas yra ištirti ilgalaikes skirtingų migracijos procesų (savanoriškų ir priverstinių), kurie vyko Europoje per pastaruosius 100 metų, pasekmes. Renkant ir platinant buvusių migrantų ir jų palikuonių patirtis, jas apibendrinant ir pateikiant istorinių faktų kontekstuose, bus atskleisi pagrindiniai migracijos procesų bruožai bei jų aplinkybių perdavimo iš karos į kartą ypatumai. Projekto įgyvendinimo metu siekiama suprasti, kokią įtaką migracija turi su ja susidūrusių žmonių savijautai bei tapatumo jausmui, o taip pat siekiama identifikuoti, kaip migracija paveikia tapatybės sampratą.

Renginys „Naratyvo perteikimas: atminties teorija ir praktika atliekant jautrius interviu“ – Europos Komisijos programos „Kūrybiška Europa“ finansuojamo projekto „Identity on the Line“ dalis. Renginys vyks anglų kalba. Platesnę informaciją apie renginį bei registraciją į jį galite rasti čia: http://i-on.museum/news/workshop-1-slupsk-poland-25-march-2020/

Vilniaus universiteto dalyvavimą projekte „Identity on the Line“ dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

remejai logos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos