mini mini Vaiva Šarkaitė

„Pasirinkimą studijuoti Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete laikau geriausiu gyvenime priimtu sprendimu. Sunku rasti žodžių apibūdinti šią nuostabią keturių metų kelionę, nes man tai buvo daugiau nei studijos, o jai aprašyti neužtektų bakalauro darbo“, – pasakoja Verslo informacijos vadybos studijų programą Komunikacijos fakultete baigusi Vaiva Šarkaitė.

Bakalauro darbą apgynusi absolventė įsitikinusi – pastarieji ketveri metai buvo pilni savęs ieškojimo, naujų bei įdomių patirčių ir iššūkių, kuriuos pašnekovė teigia dabar prisimenanti su šypsena. „Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę sutikti daug nuostabių žmonių, tarp jų ir draugiškų dėstytojų, kurie yra nepaprastai atsidavę savo darbui, visada mielai konsultuodavo tiek akademiniais, tiek ir kitais papildomais klausimais, sutikdavo padėti ir kas svarbiausia – sudominti dėstomais dalykais“, – pasakoja V. Šarkaitė.

Verslo informacijos vadybos bakalaurė prisimena ir pažintį su studijuojamu dalyku: „Aišku, teorinės žinios ir praktinė patirtis taip pat yra neįkainojamos vertės. Studijų metu įgijau žinių, padedančių suvokti informacijos reikšmę šiandieninėje rinkoje, jos rinkimo, sisteminimo, apdorojimo ir apsaugos ypatumus, kaip ir kokias moderniąsias technologijas taikyti vykdant informacinę veiklą. Taip pat pasirinkta studijų programa apima ir mane asmeniškai labiausiai sudominusią – informacijos skleidimo sritį, kurios dėka turėjome galimybę įsigilinti į rinkodarą, reklamą ir ryšius su visuomene. Visa ši teorija dažnai buvo iliustruojama praktiniais pavyzdžiais, padedančiais geriau suprasti jos pritaikomumą“, – įspūdžiais apie studijas dalinasi fakulteto alumnė.

Pasak pašnekovės, jau neminint papildomų veiklų ir galimybių, kurios yra suteikiamos Vilniaus universiteto studentams – savanoriavimo įvairiose studentų organizacijose, dalyvavimo tarptautiniuose projektuose ar mainuose – visa tai praplečia akiratį ir suteikia neįkainojamos patirties.

Absolventė V. Šarkaitė taip pat prisimena kaip jautėsi baigusi mokyklą: „Mes dažnai girdime moksleivio, stojančio į vieną ar kitą bakalauro studijų programą, apibūdinimą – kokiomis savybėmis ir įgūdžiais jis turėtų pasižymėti. Aš galiu pasakyti, kad prieš ketverius metus stodama į Komunikacijos fakultetą  buvau labai nedrąsi, bet turėjau slaptą ir naivoką troškimą atsikratyti viešojo kalbėjimo baimės. Todėl šiandien galiu paneigti mitą, kad studijos universitete yra skirtos tik olimpiadų nugalėtojams, trykštantiems pasitikėjimu savimi“, – išmoktomis pamokomis dalinasi bakalaurė.

Absolventė pasakoja, kad kalbėjimas prieš auditoriją ir diskusijos studijų metais jai tapo kone kasdienybe. Taip pat V. Šarkaitė teigia išmokusi nebijoti išsakyti savo mintis ir idėjas, argumentuotai reikšti nuomonę: „Įgijau analitinių gebėjimų, kurie padeda smulkmenose įžvelgti reikšmingus dalykus, išlavinau kritinį mąstymą, skatinantį į viską žvelgti nepaviršutiniškai. Nuolatos buvau skatinama į viską žiūrėti iš tos perspektyvos, kuri pačiai yra įdomiausia, nes tik taip į atliekamą darbą įdėsi visą save ir pasieksi gerų rezultatų. Supratau, kad klaidų darymas yra neišvengiamas tikslo siekimo padarinys, tačiau svarbu tam pasiruošti ir mokėti jas ištaisyti, kam gali padėti planavimas ir strategijų kūrimas.“

Prisimindama pastaruosius ketverius metus, Komunikacijos fakulteto bakalaurė nepraleidžia progos kreiptis į moksleivius: „Studijos visiškai mane pakeitė ir galiu pasakyti, kad šiandien esu kitoks žmogus nei prieš keturis metus. Todėl drąsiai galiu paraginti tuos, kurie svarsto dėl studijų programos pasirinkimo – jei labai norite, bandykite, nes užsidegimas ir noras yra svarbiausia. Visa kita įmanoma išmokti, o sunkumų bus kaip ir bet kur kitur. Juk niekas, kas geriausia, neateina lengvu keliu ir nėra lengva ranka pasiekiama. Tai, ką įgysite studijų metais, atpirks bet kokias klaidas ir nusivylimus, nes už komforto zonos ribų atrasti nauji sugebėjimai ir įveikti iššūkiai kaip niekas kitas praturtina bet kokio jauno žmogaus asmenybę“, – linkėdama sėkmės moksleiviams gyvenimo kelio pasirinkime sakė V. Šarkaitė.

Daugiau informacijos apie bakalauro studijų programą: Verslo informacijos vadyba.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos