TK studentė Ž. Karevaitė

Vilniaus universiteto studijų programos gan dažnai susilaukia tarptautinio pripažinimo. Kai kurie pasiekimai net tapo įprastais: praėjusią savaitę, jau šeštąjį kartą iš eilės, Tarptautinės komunikacijos programa pateko tarp dešimties geriausių korporatyvinės komunikacijos programų Rytų Europoje.

Komunikacijos fakulteto programa užėmė šeštąją vietą Eduniversal Masters Ranking reitinguose ir išlaikė tvirtą poziciją tarp gerokai didesnių mokymo įstaigų, tokių kaip Varšuvos ir Sankt Peterburgo universitetai.

„Tarptautinių studijų rinkoje konkurencija labai didelė, tad neturint solidaus biudžeto tarptautinei rinkodarai pasiekti potencialius studentus – tikras iššūkis. Svarbiausiu būdu skleisti informaciją apie save tampa neformalūs kanalai, reklama „iš lūpų į lūpas“, ir toks pasiekimas tik įrodo, kad siūlome patrauklų turinį ir gerą studijų aplinką“, – pasakoja Renata Šukaitytė, Komunikacijos mokslų jungtinio magistrantūros studijų programų komiteto pirmininkė.

Ši programa kurta bendradarbiaujant su Geert Hofstede konsorciumu, kuriam taip pat priklauso Hanzos taikomųjų mokslų universitetas (Nyderlandai), Leedso Becketo universitetas (Jungtinė karalystė) ir IULM universitetas (Italija). Toks bendradarbiavimas suteikia studentams galimybę praleisti vieną semestrą bet kuriame kitame konsorciumui priklausančiame universitete.

„Sutarėme, kad pirmas semestras studentams bus bendras, o antrasis – specializuotas, kad studentai galėtų rinktis iš geriausio, ką kiekvienas universitetas gali pasiūlyti“, – sako ilgametė studijų koordinatorė doc. Renata Matkevičienė.

Paskutinis, trečiasis Tarptautinės komunikacijos programos semestras skiriamas baigiamajam darbui, kurį studentai rašo padedami dėstytojų iš abiejų universitetų. Tačiau turinys – ne vienintelė tarptautiškumu paremta programos dalis.

„Išskirtiniausia jos savybė yra ta, kad gali studijuoti tarptautinę ir tarpkultūrinę komunikaciją išties tarptkultūrinėje grupėje. Šioje programoje turime studentų iš visų žemynų išskyrus Antarktiką. Tu ne tik studijuoji tarptautinę komunikaciją, bet ir realiai gyveni tarptautinėje erdvėje“, – paaiškina Renata Matkevičienė.

Šio požiūrio svarbą patvirtina buvę programos studentai, kurie savo atsiliepimuose daugiakultūrę aplinką mini kaip puikų patirties šaltinį, tobulai papildantį studijas.

„Naudingiausias studijų Vilniuje aspektas buvo tai, kad jos suteikė galimybę išbandyti įgūdžius neįprastoje aplinkoje, leido pasiekti savo tikslų ir suteikė nepamirštamų įspūdžių“. – pastebi buvusi programos studentė Shaelyn Smith. Jai antrina kita alumnė Sára Hélène Bori: „Dalinomės auditorija su žmonėmis iš daugiau nei 17 šalių ir diskutavome su jais apie tarptautinės komunikacijos teorijas, tai labai greitai praplėtė mūsų požiūrį. Kultūra, teorija ir draugystė yra raktažodžiai, ateinantys į galvą kaskart, kai mąstau apie savo patirtį Tarptautinės komunikacijos magistro programoje Vilniuje.“

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos