ACTVasario 25 d. Lyčių studijų centro doc. dr. Aurelija Novelskaitė dalyvavo Briuselyje vykusioje pirmojoje ACTonGender projekto, kurio tikslas skatinti lyčių lygybę universitetuose, mokslinių tyrimų centruose ir mokslinių tyrimų finansavimo institucijose, siekiant didesnio lyčių karjeros progreso, lyčių balanso priimant sprendimus, lyčių aspekto integravimo į mokslinių tyrimų turinį, konferencijoje 1st ACT International Synergy Conference.

Konferencijos tikslas – skatinti sinerginę sąveiką ir atrasti inovacinį potencialą dėmesio centre išlaikant lyčių lygybę mokslinių tyrimų ir aukštojo mokslo sektoriuose Europoje ir už jos ribų. Konferencijos dalyvės ir dalyviai iš Švedijos, Austrijos, Graikijos, Olandijos, Ispanijos, kitų šalių pasidalijo gerąja patirtimi kuriant ir plėtojant praktikos bendruomenes (angl. Communities of Practice, CoP*), kurių tikslas – skatinti lyčių lygybę bendrojoje Europos tyrimų erdvėje (angl. European Research Area, ERA), fokusuojantis į moterų ir vyrų karjeros galimybes, dalyvavimą sprendimų priėmimo procesuose ir lyties aspekto integravimą į mokslinius tyrimus.

Numatoma, kad konferencijos eigoje bus sukurtos 7 praktikos bendruomenės, iš kurių bent kelių veiklose dalyvaus ir Vilniaus universitetas.


* praktikos bendruomenių (angl. Communities of practice, CoP, daugiau apie tai čia) veikla apima kolektyvinį problemų sprendimą, keitimąsi žiniomis ir informacija, įgūdžių ugdymą, institucinių pokyčių kūrimą, dalijimąsi gerąja patirtimi. Čia: siekiant veiksmingai ir efektyviai įgyvendinti ETE keliamus lyčių lygybės moksle tikslus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos