mini ecil header 2018KF mokslininkai dr. Jurgita Rudžionienė ir dr. Vincas Grigas (Bibliotekų ir informacijos organizavimo mokslinių tyrimų centras; VU leidykla) dalyvavo 2018 m. rugsėjo 24-27 d. Oulu mieste Suomijoje įvykusioje kasmetinėje Europos informacinio raštingumo konferencijoje ECIL (angl. European Conference on Information Literacy).

Mokslininkai parengė ir pristatė tris pranešimus, kuriuose pateikė tyrimų apie Vilniaus universiteto mokslininkų, pedagogų, tyrėjų ir doktorantų mokslinių tyrimų duomenų valdymą, Lietuvos viešųjų bibliotekų suaugusiųjų vartotojų skaitmeninį raštingumą, Lietuvos vidurinių mokyklų mokytojų požiūrį į skaitmeninio raštingumo ugdymą tyrimų rezultatus. Tai 6-oji konferenciją, susilaukusi bemaž 300 dalyvių - universitetų mokslininkų ir dėstytojų bei bibliotekų ir informacijos institucijų atstovų daugiau nei iš 44 valstybių.

Konferencijos rengėjai – Hacettepe universitetas (Turkija), Zagrebo universitetas (Kroatija), Oulu universitetas (Suomija) ir Prancūzijos Informacinio raštingumo asociacija (InLitAs). Konferencijos globėjai – Suomijos nacionalinė UNESCO komisija (Finnish National Commission for UNESCO) ir IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions – Tarptautinė bibliotekų asociacijų ir institucijų federacija).

Daugiau informacijos apie šią konferenciją galima rasti: http://ecil2018.ilconf.org/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos