mini VUBAr bibliotekininkams reikalingas etikos kodeksas? Kaip paversti darbą bibliotekoje svajonių darbu? Kaip mažinti skaitmeninę atskirtį, jei vartotojai nenori naudotis kompiuteriais ir internetu? Ar bibliotekininkai yra socialiniai novatoriai? X, Y ir Z kartos bibliotekoje - kaip sukurti darnią dialogo atmosferą tarp įvairių kartų bibliotekų skaitytojų bei darbuotojų? Šie ir daugybė kitų aktualių bei įdomių klausimų buvo Lietuvos bibliotekininkystės specialistų dėmesio centre gruodžio 1 d. Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre vykusioje konferencijoje „Neatskleistos bibliotekininkų galios: kur jų ieškoti?“

Šis renginys - viena didžiausių šių metų bibliotekininkystės mokslininkų ir praktikų diskusijų, kurioje dalyvavo apie 200 bibliotekininkystės specialistų ir mokslininkų, profesinių asociacijų ir bibliotekų steigėjų atstovų iš 22 Lietuvos miestų, miestelių ir gyvenviečių. Konferencijoje siekėmė paskatinti diskusiją apie svarbias bibliotekų užduotis siekiant joms tapti visuomenės gerovės ir pažangos varikliu: gebėjimą įžvelgti naujas galimybes; užtikrinti darnų ir konstruktyvų bendravimą su skaitytojais ir tarp kolegų; stiprinti bibliotekų darbuotojų kūrybinį potencialą.

Konferenciją organizavo Lietuvos bibliotekininkų draugija, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas ir Vilniaus universiteto biblioteka. Pagrindiniai rėmėjai - Lietuvos kultūros taryba, kuri finansavo projektą „Bibliotekos - pajėgiausia šalies informacinė struktūra: šiandien ir rytoj“, bei UAB „Asseco Lietuva“.

Konferencija yra ilgametės „Biržiškos skaitymų“, kasmet organizuojamų Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto ir partnerių pažymėti žymiojo bibliotekininkystės veikėjo Vaclovo Biržiškos gimtadienį, tradicijos tąsa. Šių metų konferencija unikali savo tematika ir tarpdiscipliniškumu. Apie etiką, socialinę atskirtį, e.knygas, darbuotojų motyvacija diskutavome kartu su komunikacijos ir informacijos, vadybos ir organizacinės psichologijos tyrinėtojais.

Daugiau apie konferenciją – profesiniame bibliotekininkystės tinklaraštyje “Roc&roll bibliotekininkas” (http://bukbibliotekininku.blogspot.com/)

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos