bibliotekininku konf logoŽymaus bibliotekininkystės veikėjo Vaclovo Biržiškos gimimo dienai paminėti Lietuvos bibliotekininkų draugija, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas ir Vilniaus universiteto biblioteka organizuoja tarptautinę konferenciją „Neatskleistos bibliotekininkų galios: kur jų ieškoti?“

Data ir vieta: 2017 m. gruodžio 1 d. Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras, Saulėtekio al. 5, Vilnius.

Pastaraisiais metais Lietuvos bibliotekose įgyvendinti svarbūs projektai, atlikti moksliniai tyrimai. Jie leido pagerinti bibliotekų infrastruktūrą ir pasiūlyti naujų paslaugų. Įgyta patirtis atsispindėjo ir pirmajame Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos patvirtintame strateginiame dokumente „Bibliotekų plėtros strateginės kryptys 2016–2022 m.“, kuriame keliami tikslai visoms Lietuvos bibliotekoms. Šiandien daug kalbama, bibliotekos turėtų daryti, t. y. apie perspektyvias jų veiklos kryptis ir aktualias problemas, tačiau mažiau diskutuojama, KAIP bibliotekoms stiprinti ir ugdyti pajėgumą, siekti užsibrėžtų tikslų ir spręsti kylančias problemas. Šia konferencija norima paskatinti diskusiją apie svarbias bibliotekų užduotis siekiant joms tapti visuomenės gerovės ir pažangos varikliu: gebėjimą įžvelgti naujas galimybes; užtikrinti darnų ir konstruktyvų bendravimą su skaitytojais ir tarp kolegų; stiprinti bibliotekų darbuotojų kūrybinį potencialą.

Ši konferencija ypatinga tuo, kad ja skatinama ieškoti visoms Lietuvos bibliotekoms svarbių klausimų ir sprendimų, nepaisant jų tipo ar žinybinės priklausomybės, kviečiama svarstyti, kaip kiekvienas bibliotekos darbuotojas gali prisidėti kuriant stiprią ir sėkmingą biblioteką.

Renginys skirtas bibliotekų darbuotojams, bibliotekininkystės, komunikacijos ir informacijos mokslininkams, bibliotekų profesinių asociacijų atstovams, bibliotekų partneriams ir gretimose srityse veikiančioms organizacijoms.

Renginio programa

Konferencijos kalbos: anglų ir lietuvių k. Renginyje bus užtikrintas sinchroninis vertimas.

Asmuo kontaktams: doc. dr. Zinaida Manžuch,

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos