mini Vasaros mokyklos dalyviai BerlyneLiepos 31 - rugpjūčio 7 dienomis Vokietijoje vyko antroji išvykstamosios vasaros mokyklos „Difficult heritage and memory in the making“ (liet. „Sunkusis paveldas ir atmintis kūrimo procese“) dalis.

Mokykla skirta doktorantams ir jauniesiems tyrėjams, besidomintiems paveldo ir istorinės atminties tyrimų bei komunikacijos problematika Vidurio ir Rytų Europos regione. Renginio metu dalyviai pristatinėjo savo tyrimus, dalinosi patirtimi mokslinėse diskusijose, dalyvavo tarpdisciplininiuose praktiniuose seminaruose bei ekskursijose Brėmene ir Berlyne.

Vasaros mokykloje iš viso dalyvavo 19 dalyvių, organizatorių ir dėstytojų iš trylikos valstybių. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetą renginyje atstovavo dokt. Nadzeya Charapan, dokt. Valius Venckūnas ir lekt. Mindaugas Kelpša.

Renginį organizavo Magdalena Waligórska (Brėmeno universitetas), Mindaugas Kelpša (Vilniaus universitetas) ir Stsiapan Stureika (Europos humanitarinis universitetas). Vasaros mokyklą rėmė Volkswagen fondas. Mokyklos organizatoriai ir dalyviai planuoja toliau gilinti tarptautinį bendradarbiavimą rengiant bendrus mokslo tiriamuosius ir taikomuosius projektus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos